субота, 31. децембар 2011.

Ispracaj

Svake godine za docek spremim kucu, spremim klopu i spremim sebe ... valja ispratiti Staru a docekati Novu Godinu ko covek.

Juce sam cistila...
Pala sa kreveta na koji sam se popentrala kako bih prebrisala gornji front ormana. Za malo pala unatraske sa stolice kaceci zavesu. Onda sam o tu istu stolicu zapela nogom i povredila prste na desnom stopalu. Na kraju sam se zveknula vatima po levom kolenu i butini ne znam na koj foru ... sva sam u modricama.
Kuca danas izgleda kao da je pala bomba.

Klopu nisam spremila. Deki je pekao meso-tradicionalno. Ja sam napravila neke sitne kolace tek da ne bude da nisam nista pravila. U toku tog procesa zasvinjila sam kujnu najstrasnije.

Sedim za kompom u staroj trenerci i duksu, sminka od jutros ... malko razmazana, kosa neuredno vezana u rep. Nokti ... pa mogao bi lak da se promeni al nije nista tragicno.

... i mnogo mi je nesto lepo. :)))

Ko zna, mozda sledeca godina bude napokon jedna od uspesnih! :)))


Zelim lep provod veceras svim citaocima bloga, gde god da se zateknu!

Ziveli!


FBI rukavice - Prstohvat soli

Prstohvat soli, divan blog, pun prelepih fotografija.
Pise ga Ana, sjajna mlada zena, koju sam imala zadovoljstvo da upoznam i van mreze. Ana sa velikom ljubavlju priprema svoje recepte i isto tako ih predstalja nama putem fotografija na kojim bi mogli da joj pozavide i mnogi profi-ji. :)
Prstohvat soli smo istrazivali u novembru i decembru u okviru igrce FBI rukavice, koju je pokrenula @mamajac.
Kao najgora od sve dece, hvatam zadnji voz za predstavljanje par receptica koje sam isprobala. Isprobala par, a napunila Bookmarks jer je jako jako tesko izabrati od obilja divnih recepata.

Moj konacni izbor je pao na 4 recepta:

Hleb sa Tangzhong starterom

Lepezice

Čoko bombice sa višnjama

Vanilice

Recepte mozete pogledati kod Ane na blogu. :)

Iz prvog recpeta sam iskoristila samo starter i napravila obican beli hleb. Jako me je zanimalo da li taj starter 'radi' ili je sve samo mit. Moja veknica je trajala 4 dana i starter stvarno radi. :)) Cetvrtog dana to vise nije bio sveze peceni hleb, naravno, ali je zadrzao mekocu i delemicno svezinu i recimo da je mogao da se nazove 'jucerasnji'. Fora sa starterom je sjajna, pogotovu ako ne jedete puno hleba, tako da em imate domaci hleb, em moze fino da vam potraje.



Lepzice nikako nisam mogla da promasim. Morala sam da napravim ta divna dekorativna peciva. medjutim, bilo mi je zanimljivo da napravim od testa i puzice, a premazivala sam ih topljenim sirom, pa rolala i seckala.
Na mestima gde je bio topljeni sir, pecnulo se malo jace pa su i puzici izuzetno dekorativni.




Coko bombice sa visnjama su pravljene cak tri puta, toliko su nam se dopale.
Inace jedna mali osvrt na nesto sto je Ana napisala ...
Kaze da se koriste smrznute visnje jer one lepo hlade smesu pa se bolje prave kuglice. Moram da te ispravim Anci, nema to mnogo veze sa hladjenjem, :) Smesa je odlicna i jako se lepo sa njom radi, ali odledjene visnje koliko god ih ocedili, cure i cure i onda se malo teze formira kuglica jer se smesa od soka malo razmljackavi. Moze i smrznute, moze i odledjene, ali bolje prva varijanta jer se lakse pravi. :*




Vanilice su ostale za kraj. Njih sam spremila, spakovala u kutiju i 'zaboravila' kako rece Ana. Stajale su par dana a onda su odnete na pokon. Mogu reci da su darovani odusevljeni vanilicama. :) Jedino sto nemam slicicu, potpuno sam zaboravila da ih fotografisem. Posledica nevesele svakodnevnice, sta se moze.

Zelim svima lep provod veceras!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails