tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post4133581101749477154..comments2024-02-14T10:16:24.539+01:00Comments on U dzaku brasna: Crni hleb ili ...?Tanjahttp://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-27639836620304688862012-03-06T18:27:16.111+01:002012-03-06T18:27:16.111+01:00Pa zasto ste ukonili komentar? Ako imate dobar pro...Pa zasto ste ukonili komentar? Ako imate dobar proizvod meni ne smeta da ga preporucite. Stiglo mi je obavestenje na mejl i teskt, niste nista napadno napisali.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-52771693775824966802012-03-06T11:50:16.246+01:002012-03-06T11:50:16.246+01:00Аутор је уклонио коментар.Mlina Brajichttps://www.blogger.com/profile/12082449675171126426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-34248523769150351462012-03-03T14:35:26.748+01:002012-03-03T14:35:26.748+01:00Ja nemam naviku da kupujem brasno u 'zdravoj h...Ja nemam naviku da kupujem brasno u 'zdravoj hrani' nego kupim u marketu a tamo cesto ima i nekih mesavina poput ove. <br />Ovo brasno nije uopste lose i hleb je jako fin, samo me je bunila klasifikacija.<br />Hvala na poseti i komentaru!Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-3667883573945803742012-03-03T14:33:13.418+01:002012-03-03T14:33:13.418+01:00Hvala Nina!
U pravu si, moze po ovom receptu da se...Hvala Nina!<br />U pravu si, moze po ovom receptu da se napravi od bilo kog tipa brasna.<br /><br />Ja sam se od ove objave malo ispraksovala, pa kada pravim fina peciva koristim tip400 jer je ono belje.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-771732425558143592012-02-23T14:58:03.047+01:002012-02-23T14:58:03.047+01:00ja lepo kupim psenicno integralno u zdravoj hrani....ja lepo kupim psenicno integralno u zdravoj hrani.a suprug mi je kupio to crno i takodje ne razumem sta jeirena aksovichttps://www.blogger.com/profile/00984567966006786600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-18947249414440636582011-11-20T21:23:25.549+01:002011-11-20T21:23:25.549+01:00ja nikad nisam shvaćala te brojeve niti se time za...ja nikad nisam shvaćala te brojeve niti se time zamarala, gledam samo što piše uz broj pa kupim kakvo trebam oštro, glatko ,crno...<br />kruh je predivan i mislim da se može napraviti od bilo kojeg tipaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-30489937088507717552011-11-15T09:53:35.496+01:002011-11-15T09:53:35.496+01:00Hvala Sandra! Ova veknica mi je trajala 4 dana pos...Hvala Sandra! Ova veknica mi je trajala 4 dana posto je samo ja klopam. Nista bez domaceg hleba.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-15539087033753636582011-11-14T19:54:56.259+01:002011-11-14T19:54:56.259+01:00Predivno Taci..Odlicno si ovo napravila!!!Predivno Taci..Odlicno si ovo napravila!!!Sandrahttps://www.blogger.com/profile/06183466872546715233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-60457274345178176922011-11-13T15:51:08.521+01:002011-11-13T15:51:08.521+01:00Devojke, hvala!
Branka,
Nisam ni ja stala na jedn...Devojke, hvala!<br /><br />Branka,<br />Nisam ni ja stala na jednom, a mamin ajvar je neprevazidjen. :)<br /><br />Dzoli, <br />Mislim da se tipizacija ne radi svuda isto. Koliko sam uspela da ispratim, devojke koje su u dijaspori obicno koriste neka namenska brasna. Cak se i ovde to pojavilo. <br />Imamo neku mesavinu sa heljdinim brasnom za palacinke, pa za razeni hleb i jos neke vrste sto mi ne privlace paznju. :)<br /><br />Tamara,<br />Meni je najbolji beskvasni hleb, tacnije najzdraviji. Imas ga kod mene na blogu a mozes ga raditi od raznh vrsta rasna. To je recept od Sandre, a oa ima i sa klicama hlebice. Sandra je vegetarijanka i makrobioticar.<br />Probaj ovaj namaz, meni je postao omiljena kombinacija.<br /><br />Jelo, <br />Razlikuju se po kolicini pepela i vrlo malo po kolicini dobrih sastojaka u korist T500. Inace T500 drugacije zovu i hlebno brasno, dok se T400 koristi za fina peciva i kolace, kako meko tako i ostro; ostro za filove koristim, za urmasice, za testo za krempitu ... Pod crnim hlebom podrazumevam hleb od crnog psenicnog brasna, dok integralni pravim od integralnog psenicnog brasna. Od heljde pravim kao miks heljdinog i obicnog psenicnog itd. da ne nabrajam. :) ne mesim ih cesto, a na zalost nemam ni fotografije. Vremenom cu obogatiti deo sa hlebovima svim vrstama koje pravim. :)<br /><br />Draga moja Irena,<br />Slatka si mi mnogo, nista se ne menjas. Divna ti je ova pita-tart. Batat sam prosle godine nalazila u prodaji, sada ga nesto nisam vidjala. Ovde i nije nesto zastupljen, jos uvek nam spada u egzoticnu namirnicu. :)<br /><br />Katarina, <br />Razmisljam isto kao i ti. Evo otkucah iznad za brasna. U pravu si, koje god da je, Samo nek je hleb domaci. Secam se price moje mnogo dobre prijateljice, o tome kako je dobila malo nekog praska od druga koji drzi pekaru. Iskoristila ga je za pravljenje slavskog kolaca i on je narastao, uspeo joj kao ni jednom do tada. Pekari lepo natrpaju kojesta u testo i onda jedemo ukusan hleb, ali nezdrav. :(<br />Domaci hleb moze biti jednako divan, meni je uvek on bolji i lepsi od kupovnog. <br /><br />Miki, <br />Za koricu je zasluzna modla pre svega, jer kad se pravi u njoj treba mozda malo duze vremena da se ispece hleb, ali je korica bolja nego kad se oblikuje hleb na plehu. Ako ne pecem u modli, onda je obavezna ona serpica sa vodom jer na taj nacin dobijem isto ovako lepu, mekanu i tanku koricu.<br /><br />Ana,<br />Na zalost taj hleb se pravi od obojenog brasna i nema veze sa crnim hlebom, koji je nutritivno bogatiji od belog.<br />Inace nemoj misliti da crni hleb ne goji. On jednako goji kao i beli. To su velike zblude, jer tebe goji skrob iz hleba, a njega nije bas toliko manje u crnom hlebu da bi on mogao da se proglasi dijetalnim. Dakle, crni gleb jeste zdraviji ali nije dijatalan. takodje ni vopek nije dijetalna namirnica.<br />Slicna zabluda je sa zutim i smedjim secerom. Oni jednako goje kao beli secer, samo su nutritivno kvalitetnije, ali opet ne u dovoljnoj meri da mozemo da ih nonsalantno koristimo kao zdravu namirnicu. Secer nije zdrava namirnica koje god boje bio. :)<br /><br />Vera,<br />Kod mojih hleb ima bitno mesto u obrocima, kao i testa bilo koje vrste. Jedino dobro je sto smo vaspitani da ga ne jedemo uz drugi skrob; uz krompir na bilo koji nacin i uz pirinac. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-77202603917459493272011-11-13T10:39:18.675+01:002011-11-13T10:39:18.675+01:00Ja generalno bas retko jedem hleb, to sam nekako n...Ja generalno bas retko jedem hleb, to sam nekako naučila od moje mame , a sto se tiče izbora crni ili beli...hm...sve jedno...Nego hlebić ti je božanstveno ispao!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-88852671758726617982011-11-12T13:53:59.028+01:002011-11-12T13:53:59.028+01:00Volim hleb,pa ma od kojeg tipa brasna da je naprav...Volim hleb,pa ma od kojeg tipa brasna da je napravljen :) Razocarala sam se kada sam negde procitala da crni hleb ustvari i nije crni,nego da je to vrsta belog,samo sto se dodaju odredjeni aditivi i on postaje crni :( Prakticno,nema razlike.A ja sam mislila da crni manje goji i da je zdraviji :DAnahttps://www.blogger.com/profile/11784223472731160160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-80198406344964573792011-11-11T21:45:45.929+01:002011-11-11T21:45:45.929+01:00Cesto mesim hleb i uvek se igram sa brasnom. Najce...Cesto mesim hleb i uvek se igram sa brasnom. Najcesce to specijalno belo kombinujem sa razanim, jecmenim, ovsenim, kukuruznim... <br />Super veknicu si napravila. Ima bas lepu, tanku koricu... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-41148090122162236602011-11-11T09:34:42.568+01:002011-11-11T09:34:42.568+01:00Ja samo kužim oštro i glatko, namjenska brašna ne ...Ja samo kužim oštro i glatko, namjenska brašna ne kupujem, a kupujem raženo, graham (integralno), kukuruzno i, ako nađem, heljdino. Brojeve ne pamtim niti se želim time opterećivati. Vani nemaju oznake s brojevima. Za mene je svaki domaći kruh divan, bez obzira na brašno!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-23988215230897448542011-11-11T05:40:34.365+01:002011-11-11T05:40:34.365+01:00Ako mene pitas, ja volim svaki hleb....hleb je div...Ako mene pitas, ja volim svaki hleb....hleb je divna stvar i kao sendic i bez icega....evo mene da me vidis posle puno godina a i cujes...pravila sam tartic...pozzz:)<br />http://mywanderingspoon.wordpress.com/2011/11/10/my-new-video-sweet-potato-pecan-tart-grill-style-recipe/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-49580019481137519222011-11-10T15:56:32.572+01:002011-11-10T15:56:32.572+01:00Ja sam čula da se tip 400 i 500 razlikuju samo po ...Ja sam čula da se tip 400 i 500 razlikuju samo po količini pepela u masi. Ovo 500 je tamnije za nijasnu zbog većeg udela pepela. Videla sam to brašno koje si koristila u prodaji ali kad želim crni hleb onda radim sa mešavinom ražano, ječmenog...i belog brašna. Osim u Rogenartu nikome ne verujem po pitanju tog crnog brašna.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-34951605708798808292011-11-10T08:24:50.349+01:002011-11-10T08:24:50.349+01:00Od zdravijih varijanti kruha, najdraži mi je ražen...Od zdravijih varijanti kruha, najdraži mi je raženi kruh i obično ga zamijesim kad je za ručak maneštra. Inače jedemo jako malo kruha. Kad imam goste, onda zamijesim neku posebniju varijantu kruha s dodacima ili punjene verzije.<br /><br />Namaz od maslaca i ajvara nisam probala, ali u kombinaciji s finim kruhom mora biti pun pogodak.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-91447520708866092962011-11-10T00:31:57.372+01:002011-11-10T00:31:57.372+01:00Ne bih umela da ti pomognem jer ne znam kako ih &#...Ne bih umela da ti pomognem jer ne znam kako ih 'tipuju' kod nas.Ali hleb ti odlicno izgleda:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-6184796889378410842011-11-09T22:50:35.589+01:002011-11-09T22:50:35.589+01:00Ja rijetko čitam brojke uz tip brašna već ga biram...Ja rijetko čitam brojke uz tip brašna već ga biram po principu, crno, bijelo, namjensko..... Koji god tip da si kupila napravila si odličan kruh. Baš mi se sviđa, a tek sa ovim divnim ajvarom, ....,uh ne znam bi li stalo na jednom komadu :)Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.com