tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post877642704394452677..comments2024-02-14T10:16:24.539+01:00Comments on U dzaku brasna: MedovikTanjahttp://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-6057523666565358022012-11-30T13:43:37.398+01:002012-11-30T13:43:37.398+01:00Sada je i meni. :) Hvala Tamara! Sada je i meni. :) Hvala Tamara! Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-47272853528827191022012-11-30T13:41:43.868+01:002012-11-30T13:41:43.868+01:00Hihi, Majce je najvatreniji obozavalac medovika ko...Hihi, Majce je najvatreniji obozavalac medovika koga sam videla. Ali kada ga probas, shvatices i zbog cega.<br />Licno nisam nikada bila preterani ljubitelj slatko kiselog i da nisam probala medovik, ne znam da li bih isprobala recept. Fil od kisele pavlake i secera bude jako fin i kada se sve to stopi sa korama ... ma fanatazija!<br /><br />Sto se kesa tice, mnogo olaksaju posao jer dozvole da razvuces koru ravnomerno, mada moze biti petljanicija dok prvo lepo rukom rasporedis testo, koje je jaaakoo zitko, po kesi i to odozdo na gorekako bi se istisnuo vazduh sto bolje. Onda kada valjas, hoce malo kesa da se guzva ali u svakom slucaju je lakse nego direktno na papairu. Testo, cim se pipne prstom, lepi se kao blesavo. To znaci da moras dobro da pobrasnis ruke i onu smesu pa da istapkas pa papir odozgo pa valjas. Ja sam jednu koru ponovo pravila na samom plehu jer se povuklo testo za kesom. To je zato sto nisam zagladila preko kese kada sam stavila na papir, tako mi Maja objasnila. Po tome sam videla koliko je komfornije kada se radi sa kesama.<br />Pravila sam skoro opet belu pitu (Ana - prstohvat soli) i koristila i za nju kese. Islo je kao pesmica nakon skole sa medovikom i dobila sam maltene identicne kore, iste debljine, za razliku od prvog pravljenja kada sam se mucila sa rastanjivanjem na papiru i pokusajima da dobijem savrsenu cetvrtastu koru svuda jednake debljine i dovoljno tanku. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-49993665958681573622012-11-28T15:42:50.058+01:002012-11-28T15:42:50.058+01:00ovo mi je najdraži kolač s medom! svaka čast, kras...ovo mi je najdraži kolač s medom! svaka čast, krasno napravljenBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-104048928265919012012-11-28T10:05:42.011+01:002012-11-28T10:05:42.011+01:00Upravo sam dobila mail od Maje u kome mi pise da m...Upravo sam dobila mail od Maje u kome mi pise da me ceka u Beogradu sa Medovikom sto znaci da moram kartu da kupujem..ok, nije pretarana zrtva ! odmah sam se setila da sam ga videla kod tebe pre par dana ali se nisam zaustavila da ga prostudiram...sada nisam mogla da odolim niti da izbegnem! Ja obozavam kolace sa medom a taj fil sa pavlakom je nesto sto nikada nisam jela...deluje jako interesantno ! Kada sam bila poslednji put u Beogradu sa Jelenom, Majom i Tanjom smo bas pricale o tim korama i moram da priznam da mi se taj sistem za kesama koje idu u zamrzivac ucinio dosta komplikovan...sada vidim na njenom postu od pre dve godine da ih je pravila na mnogo jednostavniji nacin...ko zna zasto ova promena ? Cekam sada i ja taj novi post sa novim nacinom pravljenja kora...ovo ti dodje kao TV film u nastavcima...!<br />Divno izgleda na tvojoj fotografiji !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-20123757929156181672012-11-25T23:37:19.303+01:002012-11-25T23:37:19.303+01:00Hvala i obavezno ga isprobaj. :)Hvala i obavezno ga isprobaj. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-16268430745759909862012-11-25T23:36:04.867+01:002012-11-25T23:36:04.867+01:00Razumem te potpuno. Dobra stvar kod njega je što m...Razumem te potpuno. Dobra stvar kod njega je što možeš da praviš kore ranije. Mogu da ti stoje u zamrzivaču ili čak ispečene, pa samo spremiš fil i eto kolača.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-16335837288693064132012-11-25T23:33:56.834+01:002012-11-25T23:33:56.834+01:00Blago tebi! :D Da mi nije gomila toga što čeka na ...Blago tebi! :D Da mi nije gomila toga što čeka na isprobavanje, opet bih pravila, ovog momenta. Ali sačekaće malo. Maja mi je sve lepo objasnila pa i sečenje pite, tako da je nisam ubrljavila. Doduše, bilo je malo krivinarenja pod donjim korama ali dobro ... <br />Eto tebi recepta za isprobavanje i zove na konzumaciju. :))Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-11192415432572234382012-11-25T23:29:07.076+01:002012-11-25T23:29:07.076+01:00Tamara, nećeš pogrešiti ako ga isprobaš. :)Tamara, nećeš pogrešiti ako ga isprobaš. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-9863862062633161052012-11-25T22:13:09.495+01:002012-11-25T22:13:09.495+01:00Fantastčan je :)Fantastčan je :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-12674763190318978322012-11-25T21:39:55.028+01:002012-11-25T21:39:55.028+01:00Ma nikako da dođe na red,a tako dobro izgleda i sv...Ma nikako da dođe na red,a tako dobro izgleda i svi ga hvalite.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-72274100437729618962012-11-25T20:47:27.324+01:002012-11-25T20:47:27.324+01:00Malopre sam jela originalni i oduševljena sam kao ...Malopre sam jela originalni i oduševljena sam kao i ti. Moram da posvedočim da je ovaj tvoj izgledom veoma sličan Majinom.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-3249780677059682022012-11-25T18:21:15.315+01:002012-11-25T18:21:15.315+01:00Nisam se imala priliku susresti s ovim kolačem, al...Nisam se imala priliku susresti s ovim kolačem, ali djeluje jako zamamno!What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-32676337953862774162012-11-25T10:46:55.784+01:002012-11-25T10:46:55.784+01:00Jeste, bas! Ja sam napravila od pola mere pa je bi...Jeste, bas! Ja sam napravila od pola mere pa je bilo dosta da mi klopamo tri dana, odnesem kumovima i posluzim goste. :D <br />Rece Maja da nije fora do drzanja u zamrzivacu jer je i meni palo to na pamet. Nego da kad se prebaci na papir, mora malo da se zagladi testo da prione uz papir lepo i onda nije problem. I isto da pre okretanja moze papir da se stavi preko otvorenog dela. Mislim da cu sledeci put skalperom da opsecem sa sve tri strane, skinem jednu, nalepim papir na testo. Okrenem pa skinem drugu. Tako cu izbeci onaj sastav na kesi koji me je zezao.<br /><br />Majin sa Ade je isto imao 6 kora. To je ista debljina kore koliko vidim, samo sto su ove manje jer su ogranicene velicinom kese. Mislim da je potpuno sve jedno da li je 4 ili 6 jer se u prvom slucaju trosi vise fila po kori posto je veca (sira). Jedino je mozda zgodnije kada ih je 4 jer je kolac nizi pa je sta znam, lakse za posluzivanje, mada ni ovako nista ne smeta.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-11390242870278273802012-11-25T08:13:17.873+01:002012-11-25T08:13:17.873+01:00Još da pomenemo koliko je kolač ekonomičan. Manje-...Još da pomenemo koliko je kolač ekonomičan. Manje-više sve sastojke imamoo kod kuće osim pavlake i puteraa, a to mu dođe oko 530 dinara a dobije se ogromna količina. Cenim da si držala duže u zamrzivaču nebi bilo problema oko odlepljivanja. <br />Ukus je predivan, meni miriše na karamel i blago zagoreli med, a rekla bi da u njega ide cela tegla meda a ono samo 3 kašike meda. Ne sećem se koliko kora je imao na Adi, mislim isto 6, a vidim u Majinim prethodnim postovima ima 4. Da li ti odgovara odnos kora-fil sa 6 kora?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-69929256178146166742012-11-25T00:06:00.160+01:002012-11-25T00:06:00.160+01:00Već znam da će mi se fil svideti, a radujem se kor...Već znam da će mi se fil svideti, a radujem se koricama, jer volim ovaj tip kolača :)<br />Tina Vesićhttps://www.blogger.com/profile/06277067482505421797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-2349110397416811452012-11-24T23:56:19.992+01:002012-11-24T23:56:19.992+01:00Hvala devojčice! Jedva čekam i tvoje utiske. ♥Hvala devojčice! Jedva čekam i tvoje utiske. ♥Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-41280109249891861272012-11-24T23:38:42.333+01:002012-11-24T23:38:42.333+01:00Fantastično izgleda! :)
Nije mi se dalo da pravim ...Fantastično izgleda! :)<br />Nije mi se dalo da pravim danas, ali ovih dana hoću, nabavila sam sve od potrebnih namirnica :) ♥Tina Vesićhttps://www.blogger.com/profile/06277067482505421797noreply@blogger.com