tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post4735233232670438608..comments2024-02-14T10:16:24.539+01:00Comments on U dzaku brasna: PrebranacTanjahttp://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-14724424191892576402012-05-20T13:10:57.817+02:002012-05-20T13:10:57.817+02:00Mi ga mnogo volimo ali ga ne spremam često. Nekad ...Mi ga mnogo volimo ali ga ne spremam često. Nekad to bukvalno bude samo Badnje Veče i na Veliki Petak. Kuvam čorbastiju varijantu sa nekim suvim mesom, jer nam prebranac padne malo teže za varenje.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-46937065341419834802012-05-20T13:07:01.873+02:002012-05-20T13:07:01.873+02:00I mi smo na dijeti i rado ga se sećamo (prebranca ...I mi smo na dijeti i rado ga se sećamo (prebranca mislim) :))) Sad kad vidim slike, opet mi se jede.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-27951346784876059722012-05-20T13:05:34.239+02:002012-05-20T13:05:34.239+02:00Zoko, ako isprobaš javni utiske. Ja ću ovo sa ređa...Zoko, ako isprobaš javni utiske. Ja ću ovo sa ređanjem ali ko zna kad. Inače kad sam bila mala, omiljena salata uz prebranac mi je bila krompir salata. I dalje je, samo sto moj stomak ne može više da podnese toliko skroba od jednom.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-69504125191484413282012-05-20T13:03:32.864+02:002012-05-20T13:03:32.864+02:00Sviđa mi se i tvoj način sa ređanjem. Mora i to da...Sviđa mi se i tvoj način sa ređanjem. Mora i to da se isproba, a sa prazilukom je mnogo ukasan. Jedino ću da zakinem na alevoj. :DTanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-5580691992585915072012-05-16T13:14:58.126+02:002012-05-16T13:14:58.126+02:00Obozavamo prebranac! U kuci ga pravimo sigurno 20a...Obozavamo prebranac! U kuci ga pravimo sigurno 20ak puta tokom godine. Njami...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-68764755574719956522012-05-15T13:50:46.241+02:002012-05-15T13:50:46.241+02:00Grah volimo u svim varijantama, jedino što ga tren...Grah volimo u svim varijantama, jedino što ga trenutno ne jedemo, dečki su na dijeti, pa ti vidi:)) Odlično izgleda, sve mi cure sline (a šta mogu, hi, hi).Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-7035278339596648452012-05-15T10:58:39.426+02:002012-05-15T10:58:39.426+02:00I ja ga pravim slično kao Opasna. Mada prvom prili...I ja ga pravim slično kao Opasna. Mada prvom prilikom probaću tvoj i Minjončetov način. Sada mi se se jede prebranac.Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-13938474253144409752012-05-15T09:29:51.774+02:002012-05-15T09:29:51.774+02:00"Princip je isti, sve su ostalo nijanse"..."Princip je isti, sve su ostalo nijanse". <br />Malo drugačije ga pravim: bacam samo prvu vodu, pa skuvam pasulj (volim da je nešto kuvaniji, ka raspadanju). Na drugoj strani na ulju propržim dosta luka ili praziluka, začinim ga i dodam prilično aleve paprike da bude crveniji. Ređam u zemljani sud red luka, red pasulja i tako redom dok ne potrošim - završavam lukom. Nalijem vodom od kuvanja da ogrezne i zapečem u rerni. Tako sam naučila od mame, a ona dobila još davno, davno negde s juga. Ovo je bio i moj ručak za Veliki petak :-)Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-91428020891579277242012-05-14T23:45:54.825+02:002012-05-14T23:45:54.825+02:00Zemljana posuda i sporet na drva. :)
Ima ta fora s...Zemljana posuda i sporet na drva. :)<br />Ima ta fora sa soljenjem, da ce da se duze pasulj kuva ako se odmah soli. Nego kod mene ide nocenje u vodi, jedna voda, druga voda, pravo kuvanje u trecoj vodi i on je u toj trecoj posle deset minuta kuvanja poprilicno skuvan i ne smeta mu so. A vidis, meni smetaju ukusi sveze sargarepe i zeleni u pasulju pa ne stavljam nista od toga. Ranije sam ubacivala malo vegete ali sam je proterala iz kuce pa se dodajem samo so. <br />Dobro je ovo sa pasiranjem i lukom, onda ne mora brasno. Probacu sledeci put. :) Hvala ti sto si iskuckala svoj nacin. :*<br />A bakin stos mi je poznat. Tako je i moja radila ali kod nje je uvek plivalo odozgo malo tog crvenog zejtina pa nisam bas bila srecna od tog prizora. :))) Nije ova paprika dovoljno crvena inace bi imalo super bojicu i ovako. <br />Znas sta bih volela ... da se jednom okupimo i da napravimo stara jela za konzumaciju, to bi bilo za pamcenje.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7130541731124276691.post-25757187899076856752012-05-14T21:37:33.437+02:002012-05-14T21:37:33.437+02:00Najlepse je kad se napravi u zemljanoj posudi, ond...Najlepse je kad se napravi u zemljanoj posudi, onda nekako ima sasvim drugaciji i sladak ukus.:) Citam tvoj receptic i uporedjujem ga sa mojim (isto dobila od bake;), pa eto samo da razmenimo iskustva: pravim ga vrlo slicno jedino sto posolim tek pri kraju kuvanja, kada su zrnca vec mekana, a volim da posebno proprzim jos malo luka i na to dodam skuvani pasulj (koji se isto kuvao sa lukom, sargarepicom i ostalom zeleni), pa jedan deo malo propasiram da se zgusne ... e sada, stos koji je baka koristila, na vrlo malo ulja se sasvim kratko proprzi kasicica mlevene paprike i prelije odgore pre nego sto se stavi u rernu da se zapece, onda dobije finu boju. Kako nam se vratila jesen, ovo je pravi recept da se malo ugrejemo!:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.com