Странице

недеља, 22. мај 2011.

Nagrada "Blogerka" druga tura i "motanje" kroasana :)

Od moje drage Branke sa bloga Home-made by B, nase nekrunisane kraljice marmelada, stigla mi je jos jedna nagrada, koju sam ja prekrstila u "Blogerka". To je ova sarmantna fotkica

U prethodnom postu imate odgovore na pitanja koja idu uz ovu nagradu, pa da se ne ponavljam ...
Branka, hvala ti puno na ovoj nagradi i na tome sto mislis na mene. :***

A u ovom krugu nagrada ide samo na jednu adresu. :) Saljem je Mihaeli sa bloga La Casa de Vainila.
Mihaela, mnogo mi nedostaju tvoju postovi pa se nadam da cemo te uskoro opet citatati. :)

A kada vec kuckam, da uz ovo prosvercujem i motanje kroasana, moje vecerasnje otkrice. Iako mi moj standardni nacin sasvim odgovara, ovo sto cete videti sada, je mnogo jednostavnije. Naisla sam na neki prikaz pravljenja kroasana, ali na zalost nisam upamtila link. Medjutim, primetila sam da taj cika sa videa ima recnuto testo pa sam malopre resila da recnem jedan trougao da vidim u cemu je fazon. A fazon je u tome da se mnogo lakse umota i upakuje fil. Mozda vec znate za ovo ali meni je pravo otkrovenje. Slede slicice ...

Fotke su losije nego inace jer sam pokusavala da slikam a da sto manje uprljam telefon.
Kao sto se vidi, to malo zasecanje testa mnogo pomaze. Kada uhvatite delove i krenete da prebacite preko fila malo razvucite i preklopite, a onda motajte kao i obicno.
Ako sam nekom otvorila oci, mnogo mi je drago, jednako koliko sam sama presrecna zbog ovog otkrica :))

7 коментара:

  1. Ja nisam znala ovo za rasecanje :)
    Ovo moram da isprobam sutra, buhtle ćemo drugi put :))

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Taci, toliko si me iznenadila i obradovala da nemam reci... Hvala ti od srca!!!

    Nadam se da se citamo vec za koji dan, a ovo motanje kroasana pamtim za sledeci put :)

    Pusa

    ОдговориИзбриши
  3. Mihaela, sa nestrpljenjem ocekujem novi receptic :***
    Ovo reckanje testa tako pomaze da neces verovati dok ne isprobas. Imam od Tine povratnu informaciju, kaze da joj fil nije mrdnuo iz kiflica :))
    Em se lako zamota em nema curenja fila, ma super je tehnika videces!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da te nagrada razveselila i hvala ti za ovu novost oko motanja kroasana, sigurno će dobro doći !

    ОдговориИзбриши
  5. Branka, hvala ti jos jednom na nagradici. Nije bitna ona koliko to sto jedni drugima uspemo da nedostajemo u ovom virtuelnom svetu u kome smo samo slova na ekranu :)) Izvinjavam se ako zvucim pateticno. :)

    Ovo sa reckanjem obavezno probaj, olaksava posao za milion posto.

    ОдговориИзбриши
  6. Primetila sam na nekim fotkicama ovo reckanje ali nisam znala zasto se to radi i da po Vasim recima "tako pomaze" ali sada kada ste mi pojasnili isprobacu prvom prilikom jer sam inace smota kada je motanje kiflica u pitanju. Hvala!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails