A u ljudi, kakvo lenjo leto za mene ... Mislim na blogovanje, za ostalo manje-vise bi' vredna. :D
Kuvalo se, kuvali smo se i sad treba napisati koji postic cisto da ne zardjam totalno. Jesam objavila na Face Book stranici par recepata ali je red da osvanu i ovde na blogu.
Evo, kao prvih, paprika sa sirom, sezona im je u jeku, a lako se prave. Ovo mu dodje kao neko toplo predjelo, mada nama cesto bude ceo (lagani) rucak uz paradajz salaticu i neku supicu pre toga.
Potrebno je:
Kuvalo se, kuvali smo se i sad treba napisati koji postic cisto da ne zardjam totalno. Jesam objavila na Face Book stranici par recepata ali je red da osvanu i ovde na blogu.
Evo, kao prvih, paprika sa sirom, sezona im je u jeku, a lako se prave. Ovo mu dodje kao neko toplo predjelo, mada nama cesto bude ceo (lagani) rucak uz paradajz salaticu i neku supicu pre toga.
Potrebno je:
- 10 - 15 paprika
- 500g feta sira
- 3 jaja ili 2 jaja + 1 zumance ako su bas velika
- 1 krompir isecen na tanke kolutove za zatvaranje
Priprema:
Paprikama odstraniti peteljke i izvaditi semenke.
Izdrobiti viljuskom sir pa umesati jaja da se dobije homogena smesa. Ne sme biti mnogo retka.
Smesom od sira i jaja napuniti paprike ali ne do vrha, pa zatvoriti krompirom. Ako krompir upadne, nista strasno. Fil ce ga pogurati tokom pecenja, bitno je da ne iscuri mnogo.
Peci u unapred zagrejanoj rerni oko 45min. Nakon pecenja pokriti paprike da se malo potpare zbog lakseg ljustenja.
Po zelji u fil dodati beli luk ili neki zacin.
Izdrobiti viljuskom sir pa umesati jaja da se dobije homogena smesa. Ne sme biti mnogo retka.
Smesom od sira i jaja napuniti paprike ali ne do vrha, pa zatvoriti krompirom. Ako krompir upadne, nista strasno. Fil ce ga pogurati tokom pecenja, bitno je da ne iscuri mnogo.
Peci u unapred zagrejanoj rerni oko 45min. Nakon pecenja pokriti paprike da se malo potpare zbog lakseg ljustenja.
Po zelji u fil dodati beli luk ili neki zacin.
Sluziti kao prilog, toplo predjelo ili cak glavni obrok.
P.S. Ovo jelo je ubaceno u LCHF kategoriju ali ako ste na ovom rezimu, krompir koristite iskljucivo kao zapusac za papriku. :)) Ko zeli, moze i paradajzom da ih zatvori ali mi ne volimo da nam se miksa ukus paradajza u ovoj varijanti paprika pa je krompir idealna zamena.
Kako ovo dobro izgleda, nisam probala do sada, moracu :)
ОдговориИзбришиHvala Goco!
ИзбришиEvoo ja sam u prethodnom postu imala paprike ali sam ih pržila u tiganju i mučila se. Nisam se setila da ih staicim u rernu. Crvene tad nisu bile u jeku a one jesu najlepše i najslađe. Ja dodam obavezno suvi vrat, nešto suhomesnato dimljeno sa fetom. Šteta što nemam saandučar inače bi pola sandučara bilo u ovim lepoticama. Moraš da probaš Majin tumbet sa Majorke, paprike, patlidžan, krompir, j sam ga x puta pravila prošle godine.
ОдговориИзбришиPržila sam i ja nekada u tiganju, pa sam se opametila i krenula sa rernom. :D Mnogo je jednostavnije ovako i čini mi se da manje fil curi nego kod prženja.
ИзбришиFina ti je ideja sa tim suvim, moraću da je ukradem. :)
Ovo je odlično, da sam barem danas ranije naletila, ovako sam samo pekla paprike i pripremila ih na uobičajeni način. Pinam!
ОдговориИзбришиHvala na pinu, ja se registrovala tamo ali vrlo retko posecujem, još nisam zaražena :)))
ИзбришиOvo je više nego odlično, mogla bi jesti punjene paprike svaki dan...:)
ОдговориИзбришиHvala. Mi smo ove godine punjene jeli isključivo ovako. Moraću za kraj sezone da ih napunim makar jednom na klasičan način.
ИзбришиPredivno!
ОдговориИзбришиHvala Snježo!
ИзбришиNe mogu vjerovati da ovo nisam nikad napravila. Volim paprike i sir koji se topi!
ОдговориИзбришиKad sam bila dete omiljeno mi je bilo da mi nana napuni svežu papriku sa sirom i to sam jela kao neku užinu a onda sam otkrila ove. :)
ИзбришиOvo je slicno Jeleninom receptu, a opet drugacije... :) Oba mi se puno, puno dopadaju jer obozavam kombinaciju paprika i sira... :)
ОдговориИзбришиKombinacija paprike i sira ne može da omane. Meni se dopada kod Jelene dodatak šunkice.
ИзбришиObozavam paprike punjene sirom,uz dodatak nekom finom rucku :)
ОдговориИзбришиNama je ovo ceo ručak. :)
ИзбришиOvo moram probati,jer volim paprike spremljene na razne nacine,a posebno sa sirom.Hvala za recept.Samo ne znam sta znaci ova skracenica(bolje da pitam)LCHF?
ОдговориИзбришиLCHF je skraćenica za low carb hi fat način ishrane koga se poprilično pridržavam skoro dve godine. Unosiš što manje šećera svih vrsta a dosta dobrih masti. Pogledaj blog na hrvatskom Istine i laži o hrani i domaći Vitki gurman.
ИзбришиSuper su mi ove paprike, namjeravala sam ovako nekako ih pripremiti, sada nemam što razmišljati, recept je tu !
ОдговориИзбришиHvala Branka, nadam se da si isprobala i da ti se dopalo. :)
Избришиja punjene paprike još poham, ali i ovako pečene bi mi odgovarale
ОдговориИзбришиUh, pohovane, meni omiljene ali i zabranjene. Obožavam paprike u svim varijantama.
Избриши