недеља, 26. август 2012.

Paprike punjene sirom

A u ljudi, kakvo lenjo leto za mene ... Mislim na blogovanje, za ostalo manje-vise bi' vredna. :D
Kuvalo se, kuvali smo se i sad treba napisati koji postic cisto da ne zardjam totalno. Jesam objavila na Face Book stranici par recepata ali je red da osvanu i ovde na blogu.
Evo, kao prvih, paprika sa sirom, sezona im je u jeku, a lako se prave. Ovo mu dodje kao neko toplo predjelo, mada nama cesto bude ceo (lagani) rucak uz paradajz salaticu i neku supicu pre toga.


Potrebno je:
  • 10 - 15 paprika
  • 500g feta sira
  • 3 jaja ili 2 jaja + 1 zumance ako su bas velika
  • 1 krompir isecen na tanke kolutove za zatvaranje

 
Priprema:
Paprikama odstraniti peteljke i izvaditi semenke.
Izdrobiti viljuskom sir pa umesati jaja da se dobije homogena smesa. Ne sme biti mnogo retka.
Smesom od sira i jaja napuniti paprike ali ne do vrha, pa zatvoriti krompirom. Ako krompir upadne, nista strasno. Fil ce ga pogurati tokom pecenja, bitno je da ne iscuri mnogo.
Peci u unapred zagrejanoj rerni oko 45min. Nakon pecenja pokriti paprike da se malo potpare zbog lakseg ljustenja.

Po zelji u fil dodati beli luk ili neki zacin.
 
Sluziti kao prilog, toplo predjelo ili cak glavni obrok.
 
 
 P.S. Ovo jelo je ubaceno u LCHF kategoriju ali ako ste na ovom rezimu, krompir koristite iskljucivo kao zapusac za papriku. :)) Ko zeli, moze i paradajzom da ih zatvori ali mi ne volimo da nam se miksa ukus paradajza u ovoj varijanti paprika pa je krompir idealna zamena.

22 коментара:

  1. Evoo ja sam u prethodnom postu imala paprike ali sam ih pržila u tiganju i mučila se. Nisam se setila da ih staicim u rernu. Crvene tad nisu bile u jeku a one jesu najlepše i najslađe. Ja dodam obavezno suvi vrat, nešto suhomesnato dimljeno sa fetom. Šteta što nemam saandučar inače bi pola sandučara bilo u ovim lepoticama. Moraš da probaš Majin tumbet sa Majorke, paprike, patlidžan, krompir, j sam ga x puta pravila prošle godine.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pržila sam i ja nekada u tiganju, pa sam se opametila i krenula sa rernom. :D Mnogo je jednostavnije ovako i čini mi se da manje fil curi nego kod prženja.
      Fina ti je ideja sa tim suvim, moraću da je ukradem. :)

      Избриши
  2. Ovo je odlično, da sam barem danas ranije naletila, ovako sam samo pekla paprike i pripremila ih na uobičajeni način. Pinam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na pinu, ja se registrovala tamo ali vrlo retko posecujem, još nisam zaražena :)))

      Избриши
  3. Ovo je više nego odlično, mogla bi jesti punjene paprike svaki dan...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Mi smo ove godine punjene jeli isključivo ovako. Moraću za kraj sezone da ih napunim makar jednom na klasičan način.

      Избриши
  4. Ne mogu vjerovati da ovo nisam nikad napravila. Volim paprike i sir koji se topi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad sam bila dete omiljeno mi je bilo da mi nana napuni svežu papriku sa sirom i to sam jela kao neku užinu a onda sam otkrila ove. :)

      Избриши
  5. Ovo je slicno Jeleninom receptu, a opet drugacije... :) Oba mi se puno, puno dopadaju jer obozavam kombinaciju paprika i sira... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kombinacija paprike i sira ne može da omane. Meni se dopada kod Jelene dodatak šunkice.

      Избриши
  6. Obozavam paprike punjene sirom,uz dodatak nekom finom rucku :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo moram probati,jer volim paprike spremljene na razne nacine,a posebno sa sirom.Hvala za recept.Samo ne znam sta znaci ova skracenica(bolje da pitam)LCHF?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. LCHF je skraćenica za low carb hi fat način ishrane koga se poprilično pridržavam skoro dve godine. Unosiš što manje šećera svih vrsta a dosta dobrih masti. Pogledaj blog na hrvatskom Istine i laži o hrani i domaći Vitki gurman.

      Избриши
  8. Super su mi ove paprike, namjeravala sam ovako nekako ih pripremiti, sada nemam što razmišljati, recept je tu !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Branka, nadam se da si isprobala i da ti se dopalo. :)

      Избриши
  9. ja punjene paprike još poham, ali i ovako pečene bi mi odgovarale

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, pohovane, meni omiljene ali i zabranjene. Obožavam paprike u svim varijantama.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails