недеља, 30. септембар 2012.

Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread

ili kako ga je Maxivida nazvala "Strast sa šećerom i cimetom". Divan hlebić od testa sa mlekom i puterom začinjen cimetom, muskatnim oraščićem i šećerom bio je ovog meseca tema Kuvarijacija.


Septembar je prolazio a ja sam mislila da ga na kraju neću napraviti jer se trudim da što manje jedem testa i šećer, a onda, kako to obično kod mene biva, odlučih na prečac i to "mrtva bolesna" sa temperaturom. Pukne me tako, kad mi nešto fali, da pojedem meni zabranjene stvari. Još uvek me drma neka dosadna temperatura pa recept neću pisati detaljno a nema ni potrebe jer sam ga se držala od početka do kraja ne menjajući redosled ni način Maxividine pripreme (mutila sam testo mikserom), jedino što sam pravila pola mere. Prilažem samo fotografije i preporučujem da ovaj hleb obavezno isprobate. Ovo je zaista strast ... Divan hleb koji mami da se isproba još dok je vruć.
Mene malo podseća na uštipke koje inače pravim isključivo kao slatke pa valjam u šećer sa cimetom. Ohlađen hleb je i sutradan divan ako ga zamotate u prozirnu foliju. Bude kao neka fina štrudlica. Mislim da može i tako da se napravi ako vam nije do seckanja i slaganja. Još jednom sve preporuke za ovaj razlistani hlebić.



22 коментара:

  1. jeee pa sad sam gledala kod maje i ona je to pravila, dok ja ne ukapiram da postoje te igre i kako odjednom svi prave isti kolac (mozda je sezona cimeta !? :)))
    izgleda extra! ovakav bi mogao da se napravi i cvarcima!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, kako su ti odmah čvarci pali na pamet, dobra si! Onda umesto putera mora mast u testo da bude kompletno :D
      Sad će celog dana da ti iskače i da te maltretira dok ne napraviš. :)))
      Pogledaj na stranici ovo u kvadratima, to su igrice pa se priključi.

      Избриши
    2. Sa ovim čvarcima ste postale moj broj:-)))))))
      ali i po ovom receptu izgleda super!

      Избриши
    3. Jao, ja sam se tako nasmejala kako su Bjanki pali čvarci na pamet, ali sam sigurna da bi slana varijanta hleba, sa čvarcima naravno, bila takođe jedna divotica.

      Избриши
  2. Hvala! Malo su žute fotografije jer sam radila uveče ali šta se može ... :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jbt, kud pomenuste čvarke, dakle ovo moram probati i u to varijanti. Zapravo to bi bila kao jedna velika pogačica sa čvarcima, samo što bi sjajala na kant :)))
    Divno ti je ispao, i svaka čast na karakteru za pola mere :)
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Majo! :*
      Da Bjanka nije pomenula, ne bi mi nikada palo na pamet. :))
      Pola mere ... znaš kako, od cele bi Dejan pojeo trećinu a ja ostatak i onda nisam smela da se zezam.

      Избриши
  4. Lak ♥
    Meni najpre pade na pamet da se radi s nekim kačkavaljem ili sirom (što je babi milo :D), mada su i čvarci pun pogodak :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :*
      A šta misliš o varijanti - čvarci unutra a 10 min pre završetka pečenja da se odozgo pospe rendanim dimljenim kačkavaljem? lol

      Избриши
  5. I kod tebe više nego dobar s zapačenim vrhovima koje ja posebno volim.

    ОдговориИзбриши
  6. Tanja, divan ti je! Uh, mek i zarazan... Sad mi se ponovo jede..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Milkice, sledeci put ide ona tovja ideja sa kardamomom, a oci mi ostale na onom tvom karamelu sa dna.

      Избриши
  7. uh ovo već duže imam u planu, ali eto ni za igricu nije došlo na red, jako lijepo je uspjelo
    nisam mogla da previdim ovaj prijedlog sa čvarcima, svako pamtim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš šteta što nisi za igricu napravila jer ako ga radiš mikserom, zaista bude brzo i napravi se nekako usput. Ja sam ga pravila još jednom nakon igrice, mnogo nam se dopao. A varijantu sa čvarcima isprobavam čim nabavim dobre čvarke.

      Избриши
  8. Prije svega želim da čim prije ozdraviš i riješiš se temperature !
    Kruhić si odlično napravila, ispao ti je jako lijepo i djeluje tako mekano i fino. Za okus znam da je odličan i mogu samo žaliti što nisam uspjela sudjelovati u ovom krugu i isprobati ga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Branka na lepim željama ali nešto slabo ide, valjda nisam odležala kako treba. Evo skoro već nedelju dana sam šmrkava i mada više nema temeprature, ja se ne osećam tako već kao da je imam. Ali dopingujem se vitaminima i trudim se da mirujem što više.
      Kad nađeš vremena, obavezno isprobaj hlebić. Već je nekoliko mojih prijateljica isprobalo i sve su oduševljene.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails