Svim citaocima bloga, koji slave po Gregorijanskom kalendaru, zelim srecan Uskrs!
A za danas, jos jedna ulaznica za Ajme koliko nas je, cija je domacica Milkica.
Nije da bas cesto pravim pastete i vise volim jetrene ali sam pre par dana nesto pozelela riblju pastetu. Ovo je jedan jako jednostavan i brz recept i obicno od zacinskih trava koristim persunov list. Ovog puta sam probala suseni ruzmarin i mogu vam reci da je on dao jednu novu ali jako lepu notu ovoj pasteti.
Potrebno je:
Priprema:
Jaja skuvati da budu tvrdja. Oljustiti i iseci na manje komade.
Na puteru proprziti sitno seckani luk pa pred kraj dodati ruzmarin i jos malo proprziti da zacin pusti aromu.
Pastetu mozete izmiksati u blenderu, multipraktiku ili stapnim mikserom.
Sve sastojke sjediniti (tunjevinu, iseckana jaja, senf, luk i ruzmarin sa sve onim puterom, ulje i so) pa miksati dok se ne dobije fina kremasta masa.
Pastetu pre konzumacije dobro rashladiti u frizideru.
Prijatno!
A za danas, jos jedna ulaznica za Ajme koliko nas je, cija je domacica Milkica.
Nije da bas cesto pravim pastete i vise volim jetrene ali sam pre par dana nesto pozelela riblju pastetu. Ovo je jedan jako jednostavan i brz recept i obicno od zacinskih trava koristim persunov list. Ovog puta sam probala suseni ruzmarin i mogu vam reci da je on dao jednu novu ali jako lepu notu ovoj pasteti.
Potrebno je:
- 1 konzerva tunjevine u vodi ili ocedjene dobro od ulja (ili oko 200g pecene ili kuvane ribe ociscene od kostiju)
- 1 veci mladi crni luk bez perca ili manja glavica crnog luka
- 40g putera
- 1 kasika maslinovog ulja
- 1 kasicica senfa
- 2 kuvana jaja
- dodatno soli po ukusu
- 1/2 kasicice susenog ruzmarina
Priprema:
Jaja skuvati da budu tvrdja. Oljustiti i iseci na manje komade.
Na puteru proprziti sitno seckani luk pa pred kraj dodati ruzmarin i jos malo proprziti da zacin pusti aromu.
Pastetu mozete izmiksati u blenderu, multipraktiku ili stapnim mikserom.
Sve sastojke sjediniti (tunjevinu, iseckana jaja, senf, luk i ruzmarin sa sve onim puterom, ulje i so) pa miksati dok se ne dobije fina kremasta masa.
Pastetu pre konzumacije dobro rashladiti u frizideru.
Prijatno!
Mljac! Pošalji malo! :D Ja sam radio od sardina, piletine- nekoliko verzija i čekam da ugledaju dan na blogu. :) A ostatak koji nismo pojeli sam ispekao s krumpirom. Bilo je odlično. ;)
ОдговориИзбришиMoja omiljena! Obozavam je :)
ОдговориИзбришиSigurno je genijalna, pravicu, inace obozavam tunu. veliki kiss
ОдговориИзбришиVolim paštetu od tune, to je klasika, ali s dodatkom ružmarina sigurno je još bolja. Odlična ideja!
ОдговориИзбришиDraga Taci , odlična mi je ova pašteta i odlična ideja je dodatak ruzmarina. Ja sam ljubitelj paštete od tunjevine i ovu svakako pravim !
ОдговориИзбришиBaš ovako smo ju i mi nekada pravili. Sad sam prešla na verziju sa leblebijama. (Objaviću na blogu). Mnogo ju volim...
ОдговориИзбришиHvala na ulaznici!
Uz neki fini svezi hleb sa maslinama, jedan od onih koje ti maestralno pravis...sta ces vise ! Ja sam pocela u poslednje vreme da izbacujem jaja tamo gde je moguce naravno...u pasteti moze bez problema da se zameni jednim kuvanim i ispasiranim krompirom...bude isto tako fina i kremasta...
ОдговориИзбришиPozdrav,
Marina
Divna pašteta, jedna od najlepših koje sam jela i to u proizvodnji autora lično! ♥ Po meni se riba i ruzmarin savršeno slažu, pa što ne bi i u pašteti... Praviću je sigurno, mnogo mi se dopada! Tebi Tanja puno hvala na receptu. Pozdrav!
ОдговориИзбриши