Странице

четвртак, 16. децембар 2010.

Koktel pecivo

Od ovog testa mozete praviti stanglice, vaditi pogacice, perece, srca, kakve god oblike pozelite.
Ovo je najukusnije testo ovog tipa, a vi isprobajte pa proverite



Sprema se vrlo lako.

Potrebno je:

  • 250g margarina
  • 250g masnijeg sira (najcesce koristim fetu)
  • 250g brasna
  • 1 kesica praska za pecivo i ravna kasicica soli
  • 1 zumance za premazivanje
  • susam, mak ili kim i krupna morska so za posipanje
Omeksali margarin viljuskom izmutiti pa u njega umesati sir. Zatim dodavati po malo brasna (pre toga umesati u brasno prasak za pecivo i so)  i zamesti kompaktno testo. Po potrebi dodati vise brasna, jer zavisi i od sira. Ako je masniji sir trebace vise brasna. Razviti testo na debljinu prsta, seci u zeljeni oblik, premazati zumancem razmucenim sa malo vode i posuti cime zelite (mi preferiramo kim) i morskom solju.
Peci 10-15 minuta na 200C, zavisi od rerne.




Obicno pojednostavim postupak tako sto isecem papir za pecenje na velicinu pleha, pa na njemu razvijem testo. Ostavim sa strane prostora, ne razvijam do kraja. Zatim tako zajedno prebacim u pleh. Onda uzmem sekac za pizzu pa isecem u plehu stanglice, premazem, pospem pa rasirim po plehu i stavim da se ispece.
Ovo pecivo se veoma brzo napravi i idealno je za svako slavlje, a i za iznenadne goste.

12 коментара:

  1. Ova su mi jedna od najdrazih!!! Rado bi se prihvatila ove tvoje cinije :)

    ОдговориИзбриши
  2. Peciva, peciva, peciva...opet sam gladna!:)))
    Svaka Cast Taci!

    ОдговориИзбриши
  3. Sklanjaj ovo od mene, nestaće ti sve pa čak i posudica:) Ja ne umem da stanem kad su ove grickalice u pitanju, zato ih spremam par puta godišnje:)))
    A, sada ozbiljno - jako mi se dopada i lepo si ovo izvela. Pozzz

    ОдговориИзбриши
  4. Nešto slično i ja pravim i mogu reći samo da je brzo, lako i jakooooo ukusno! Tvoje izgledaju super ! :-)

    ОдговориИзбриши
  5. Joooooj Taci, sto mi stajes na muku??! Sada bi odmah krenula da mesim ovo! No, pocela sam polako pripreme za Slavu, mlevenje, seckanje; sarme sam vec uvila, paprike napunila, pa sutra na kuvanje... sve sto mogu danas pripremiti, naravno, posna Slava, pa ne mogu raditi sa sirom sada.. Ali, stavila sam u folder "Urgent"! Sjajno izgledaju i u potpunosti ti verujem da je to najukusnije testo ovog tipa! Hvala!

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala drugari na divnim komentarima. Malo sam lupila na par mesta u postu, moracu hitno da se ispravim lol. Tako je kada radis 100 stvari istovremeno ...

    Mihaela, Sandra, posluzite se makar virtuelno :)

    Nale, ja sam ovu posudicu (lazanjera je u pitanju, skroz prakticna stvar; za pecenje, kao mali kalup, kao cinija) namestila muzu pod nos pa je on grickao i izeo skoro sve lol

    Jovana, bas tako!
    Probala sam "slicno" na vise mesta, ali mi je ovaj odnos sastojaka najbolji.

    Sandric, hvala na poverenju :)
    Danas sam pravila tvoju corbicu od brokolija, savrsena je. Sutra kacim i nju i cveklicu.

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo bilježim jer ove godine ne kanim raditi samo slatke sitne kolače - moji mama i tata vole baš slane, a ovo je i fino i lako za napraviti. Super!

    ОдговориИзбриши
  8. Ove krekerčiće radim po ovom receptu, i to je taj savršen odnos 1:1:1 za margarin, brašno i fetu.
    Taci, bila sam na putu ovih 3 dana pa nisam videla komentare. Ma daj, ne ljutim se, ni najmanje. Ja volim kad mi neko skrene pažnju da nešto mogu da poboljšam. Učim se dok sam živa. I da znaš da je ideja sa razvlačenjem zaista logična i ne znam zašto se toga ranije nisam setila. Da samo vidiš moje prve kiflice, mogla si sa njim nekoga da ubiješ. Niko mi nije rekao da se u zamešano testo ne dodaje voda, pa brašno da se poveća masa. Samo ti daj savete, ja ću ti biti zahvalna!

    ОдговориИзбриши
  9. To naprosto ne može ne biti dobro, što i fotke potvrđuju! :) Bilježim!

    ОдговориИзбриши
  10. P R E D I V N O

    Kao veliki ljubitelj testa :) od mene imas cistu 10ku :*

    ОдговориИзбриши
  11. Zeljo, drago mi je da si isprobala :-*
    Katarsis, Tadeja, Tasa, hvala! @-->
    Bicu dosadna sa ponavljanjem, ali tako se brzo i lako naprave, a izgledaju kao najfinije lisnato testo.
    Jelo, pisana rec po blogovima i forumima je cudo. Prosto po nekad ne umem da procenim "ton" bez obzira na dugogodisnje piskaranje po mrezi, pa se ogradim za svaki slucaj :)
    Hvala Bogu te se ne ljutis :-*

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails