U veoma prijatnom ambijentu restorana Košuta, 23. 4. 2013. otvorena je sezona roštiljanja na Košutnjaku, uz prezentaciju četiri nova Dijamantova preliva, koji mogu da budu odličan dodatak roštilju kao i mnogim drugim jelima. Kada ih isprobate, ostalo je samo stvar vaše mašte kako ćete ih upotrebiti. Prezentaciju je vodio Nenad Gladić, svima poznatiji kao Lepi Brka, a meni je bilo veliko zadovoljstvo da prisustvujem i ovim putem se još jednom zahvaljujem divnoj ekipi iz Communis-a na pozivu i odličnoj organizaciji.
Zvanično saopštenje za medije glasi ovako:
Iz mog ugla ...
Prezentacija je zakazana za 13h ali je malo kasnila, što je uvek očekivano. Taman sam imala dovoljno vremena da se smestim, popričam malo sa ljudima koji su došli, upoznam sjajnu Mahlat i popijem kaficu. Malo sam bila razočarana činjenicom da je hrana unapred spremljena i da nećemo bukvalno da roštiljamo kako je prvobitno bilo planirano. Kako je prethodnog dana padala popodne kiša, odluka organizatora da se sve spremi dok gosti ne pristignu je opravdana, jer se sve odvijalo napolju, na prostranoj terasi.
Dijamantovi prelivi
- Garlic
- Tzatziki
- Mexicana
- Grill
nekako najlepše pašu uz meso i ribu, pa smo na meniju imali ražnjiće sa lososom, ražnjiće sa lignjama, piletinu i ramstek, sve prvo fino marinirano pa grilovano.
Garlic salatni preliv sa dodatkom belog luka, fino ide uz ribu ali se može iskoristiti kao preliv za krastavac, spanać, blitvu i salate od drugog povrća.
Tzatziki salatni preliv je odličan uz meso i pečeni krompir.
Mexicana salatni preliv, moj favorit, može se jednako dobro kombinatoviti sa mesom, ribom i povrćem.
Grill salatni preliv, kao što mu ime kaže, namenjen je za meso sa roštilja.
Na nekoj mojoj listi ukusa vodi Mexicana sa svojom fenomenalnom slatkastom aromom paprike i slačice. Zatim je sledeći Garlic, pa onda Tzatziki zbog blagog šmeka mirođije koju ja baš nešto ne volim. Na poslednjem mestu je Grill, koji je posan kao i Garlic preliv, pa mi je možda nekako previše blag. Jako je finog ukusa ali sam očekivala ipak nešto puniju aromu.
Koji god ukus izaberete, mislim da nećete pogrešiti, a kao što već rekoh, kombinacije su ograničene samo vašom maštom. Prelivi se jednako dobro mogu iskorititi i kao prelivi za testeninu uz dodatak mesa ili povrća.
Nadam se da ćete isprobati neki od ovih preliva, a ako već jeste, volela bih da čujem vaše utiske.
Do sledećeg čitanja ...
I jos malo fotografija
Zvanično saopštenje za medije glasi ovako:
Četiri
veličanstvena
Prelivi iz Dijamanta
za savršen ukus roštilja
salata i gotovih jela
U euforiji predprazničkog spremanja Dijamant je
predstavio četiri veličanstvena preliva kao dodatak roštilju, ali i salatama,
prilozima i mnogim drugim jelima. U restoranu “Košuta” uz izbor menija i
kulinarske majstorije Nenada Gladića poznatog kao Lepi Brka, otvorena je sezona roštiljanja.
Od njega smo saznali nekoliko kulinarskih trikova. Uz
ribu za posni meni odlično ide preliv Garlik
sa dodatkom belog luka i začina. Svež ukus Tzatziki preliva sa jogurtom, krastavcima i belim lukom,najbolja je
kombinacija uz piletinu ali i pečen krompir i salate. Za ljubitelje egzotičnih
pikanterija tu je Mexikana, preliv od
pikantne i cvene paprike.Gde god je roštilj, tu je obavezan i Grill preliv sa dodatkom paradajza i
aromom roštiljskog dima, jer on može i od sojinih šnicli da napravi gurmanski
užitak.
Sačuvajte ove kulinarske savete u zbirci vaših recepata. Sarvšenstvo
ukusa uz Dijamant prelive i atmosfera dobrog druženja,uz prolećni roštilj,ostaviće
na vaše goste odličan utisak.
Iz mog ugla ...
Prezentacija je zakazana za 13h ali je malo kasnila, što je uvek očekivano. Taman sam imala dovoljno vremena da se smestim, popričam malo sa ljudima koji su došli, upoznam sjajnu Mahlat i popijem kaficu. Malo sam bila razočarana činjenicom da je hrana unapred spremljena i da nećemo bukvalno da roštiljamo kako je prvobitno bilo planirano. Kako je prethodnog dana padala popodne kiša, odluka organizatora da se sve spremi dok gosti ne pristignu je opravdana, jer se sve odvijalo napolju, na prostranoj terasi.
Dijamantovi prelivi
- Garlic
- Tzatziki
- Mexicana
- Grill
nekako najlepše pašu uz meso i ribu, pa smo na meniju imali ražnjiće sa lososom, ražnjiće sa lignjama, piletinu i ramstek, sve prvo fino marinirano pa grilovano.
levo Grill i Mexicana; desno Garlic i Tzatziki |
Tzatziki salatni preliv je odličan uz meso i pečeni krompir.
Mexicana salatni preliv, moj favorit, može se jednako dobro kombinatoviti sa mesom, ribom i povrćem.
Grill salatni preliv, kao što mu ime kaže, namenjen je za meso sa roštilja.
Na nekoj mojoj listi ukusa vodi Mexicana sa svojom fenomenalnom slatkastom aromom paprike i slačice. Zatim je sledeći Garlic, pa onda Tzatziki zbog blagog šmeka mirođije koju ja baš nešto ne volim. Na poslednjem mestu je Grill, koji je posan kao i Garlic preliv, pa mi je možda nekako previše blag. Jako je finog ukusa ali sam očekivala ipak nešto puniju aromu.
Koji god ukus izaberete, mislim da nećete pogrešiti, a kao što već rekoh, kombinacije su ograničene samo vašom maštom. Prelivi se jednako dobro mogu iskorititi i kao prelivi za testeninu uz dodatak mesa ili povrća.
Nadam se da ćete isprobati neki od ovih preliva, a ako već jeste, volela bih da čujem vaše utiske.
Do sledećeg čitanja ...
I jos malo fotografija
Grill preliv uz grilovanu piletinu i povrće |
Grilovani ražnjići sa lososm i tortiljom |
Ražnjići sa lignjama i piletina |
Lepi Brka u akciji |
Zvezde dana na okupu |
Probali smo sve sem Tzatziki ukusa i u našoj kući Grill vodi :)
ОдговориИзбришиA ovi moji najvise vole Tzatziki, pa garlic. Eto kako se ukusi razlikuju :)
ИзбришиLepo okupljanje ,baš mi je drago da si se dobro provela.
ОдговориИзбришиHvala Zoko. Za mene lepo i novo iskustvo. A i neke fine ljude sam upoznala. :)
ИзбришиDivan post i drago mi je da sam konacno pronasla tvoj blog, ali mi je nejasno zasto su tek sad pravili prezentaciju toga kad je to vec mesecima ako ne i duze u prodaji? :hm:
ОдговориИзбришиIdem da njuskam dalje po tvom blogicu, mozda nadjem nesto slatko fino, a da se brzo priprema :D
Hvala Tamara i dobrodosla na blog!
ИзбришиNe znam za prezentaciju, verovatno su cekali lepo vreme da se napravi napolju, posto su prelivi idealni za mnoga jela sa rostilja. :)
Od slatkog preporucujem cokoladnu salamicu. Brzo se sprema, jedino sto joj treba malo vremena da se stegne. :)