четвртак, 25. април 2013.

"Četiri velečanstvena" - prelivi iz Dijamanta

U veoma prijatnom ambijentu restorana Košuta, 23. 4. 2013. otvorena je sezona roštiljanja na Košutnjaku, uz prezentaciju četiri nova Dijamantova preliva, koji mogu da budu odličan dodatak roštilju kao i mnogim drugim jelima. Kada ih isprobate, ostalo je samo stvar vaše mašte kako ćete ih upotrebiti. Prezentaciju je vodio Nenad Gladić, svima poznatiji kao Lepi Brka, a meni je bilo veliko zadovoljstvo da prisustvujem i ovim putem se još jednom zahvaljujem divnoj ekipi iz Communis-a na pozivu i odličnoj organizaciji.



Zvanično saopštenje za medije glasi ovako:


Četiri veličanstvena

Prelivi iz Dijamanta za savršen ukus roštilja salata i gotovih jela



U euforiji predprazničkog spremanja Dijamant je predstavio četiri veličanstvena preliva kao dodatak roštilju, ali i salatama, prilozima i mnogim drugim jelima. U restoranu “Košuta” uz izbor menija i kulinarske majstorije Nenada Gladića poznatog kao Lepi Brka, otvorena je sezona roštiljanja.

Od njega smo saznali nekoliko kulinarskih trikova. Uz ribu za posni meni odlično ide preliv Garlik sa dodatkom belog luka i začina. Svež ukus Tzatziki preliva sa jogurtom, krastavcima i belim lukom,najbolja je kombinacija uz piletinu ali i pečen krompir i salate. Za ljubitelje egzotičnih pikanterija tu je Mexikana, preliv od pikantne i cvene paprike.Gde god je roštilj, tu je obavezan i Grill preliv sa dodatkom paradajza i aromom roštiljskog dima, jer on može i od sojinih šnicli da napravi gurmanski užitak.

Sačuvajte ove kulinarske savete u zbirci vaših recepata. Sarvšenstvo ukusa uz Dijamant prelive i atmosfera dobrog druženja,uz prolećni roštilj,ostaviće na vaše goste odličan utisak.


Iz mog ugla ...
Prezentacija je zakazana za 13h ali je malo kasnila, što je uvek očekivano. Taman sam imala dovoljno vremena da se smestim, popričam malo sa ljudima koji su došli, upoznam sjajnu Mahlat i popijem kaficu. Malo sam bila razočarana činjenicom da je hrana unapred spremljena i da nećemo bukvalno da roštiljamo kako je prvobitno bilo planirano. Kako je prethodnog dana padala popodne kiša, odluka organizatora da se sve spremi dok gosti ne pristignu je opravdana, jer se sve odvijalo napolju, na prostranoj terasi.

Dijamantovi prelivi
- Garlic
- Tzatziki
- Mexicana
- Grill
nekako najlepše pašu uz meso i ribu, pa smo na meniju imali ražnjiće sa lososom, ražnjiće sa lignjama, piletinu i ramstek, sve prvo fino marinirano pa grilovano.

levo Grill i Mexicana; desno Garlic i Tzatziki
Garlic salatni preliv sa dodatkom belog luka, fino ide uz ribu ali se može iskoristiti kao preliv za krastavac, spanać, blitvu i salate od drugog povrća.

Tzatziki salatni preliv je odličan uz meso i pečeni krompir.

Mexicana salatni preliv, moj favorit, može se jednako dobro kombinatoviti sa mesom, ribom i povrćem.

Grill salatni preliv, kao što mu ime kaže, namenjen je za meso sa roštilja.

Na nekoj mojoj listi ukusa vodi Mexicana sa svojom fenomenalnom slatkastom aromom paprike i slačice. Zatim je sledeći Garlic, pa onda Tzatziki zbog blagog šmeka mirođije koju ja baš nešto ne volim. Na poslednjem mestu je Grill, koji je posan kao i Garlic preliv, pa mi je možda nekako previše blag. Jako je finog ukusa ali sam očekivala ipak nešto puniju aromu.

Koji god ukus izaberete, mislim da nećete pogrešiti, a kao što već rekoh, kombinacije su ograničene samo vašom maštom. Prelivi se jednako dobro mogu iskorititi i kao prelivi za testeninu uz dodatak mesa ili povrća.

Nadam se da ćete isprobati neki od ovih preliva, a ako već jeste, volela bih da čujem vaše utiske.
Do sledećeg čitanja ...

I jos malo fotografija 

Grill preliv uz grilovanu piletinu i povrće
Grilovani ražnjići sa lososm i tortiljom
Ražnjići sa lignjama i piletina

Lepi Brka u akciji
Zvezde dana na okupu

понедељак, 22. април 2013.

Elegancija u kuhinji uz Draganu Ognjenović



Kompanija Dijamant, u saradnji sa našom renomiranom modnom dizajnerkom Draganom Ognjenović, organizuje jedinstvenu akciju namenjenu savremenim domaćicama, koja će im omogućiti da i u kuhinji izgledaju elegantno i ženstveno. Dragana Ognjenović dizajnirala je limitiranu seriju kecelja, koje će kompanija Dijamant poklanjati svojim potrošačima u narednom periodu. 

 “Dopala mi se ova akcija, jer veoma cenim dobro pripremljenu hranu i volim da kuvam. Pripremanje hrane je poseban vid pažnje i ljubavi koje darujemo jedni drugima. Poznajem mnoge dame koje, bez obzira što je rad u kuhinji veoma zahtevan posao, uvek uspevaju da budu elegantne, pa čak i dok kuvaju. Mislim da njihovi ukućani i prijatelji to vrlo cene. Kecelje koje sam dizajnirala za kompaniju Dijamant, ponudiće ženama mogućnost da se i u kuhinji osećaju dobro i da plene elegancijom.“ – kaže Dragana Ognjenović.

Više detalja o ovoj akciji pronaćićete na web sajtu www.dijamant.rs, na njihovoj fejsbuk stranici kao i u većim marketima, na mestima prodaje Dijamant margarina.


U džaku brašna, u saradnji sa kompanijom Dijamant, poklanja roze-plavu kecelju jednom čitaocu bloga iz Srbije. 

Sve što trebate da uradite je, da ostavite komentar na ovaj post, ime prezime i email adresu, do nedelje 28.4. 2013. u 20h, a u ponoć ću izvući dobitnika kecelje i objaviti na svojoj Fejsbuk stranici.


Računaće se samo komentari ostavljeni na blogu, ne i sa fejsbuk stranice.

Srećno!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails