петак, 30. новембар 2012.

Čorba od blitve sa pilećim srcima

Recept koji dugo čekao da se objavi jer sam zaturila papirić sa količinama. :) A onda je papirić pronađen pa recept prosleđen Strong naturi za njihov mini kuvar sa receptima čiji sastojci sadrže koenzim Q10 u bitnijim količinama, a pileća srca i maslinovo ulje su na vrhu liste namirnica sa sadržajem.


Potrebno je (za dve osobe):

100g pilećih srca
1 pileća džigerica (20g)
1 vezica blitve (oko 120g)
peršun, beli i crni luk
biber, so i malo aleve paprike
1 jaje
maslinovo ulje

opciono i tada recept više nije po lchf-u - 1 ravna kašika brašna

Priprema:

Očistiti pileća srca od žilica.
Na malo masti ili putera propržiti crni luk pa dodati srca i džigericu. Naliti sa oko 700ml vode, dodati začine i beli luk pa kuvati dok se srca ne skuvaju.
Blitvu kratko blanširati, iseći na trakice pa ubaciti u čorbu i kuvati jos malo. (Ako želite da dodate ´zapršku´, razmutite brašno u vodi iz čorbe ili sa malo hladne vode i kuvajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje.)
Na kraju ubaciti celo jaje i brzo izmešati da se naprave fronclice (drponjci, dronjci), pa prokuvati još koji minut. Prilikom služenja u čorbu sipati kašičicu maslinovog ulja po tanjiru.

Umesto blitve se može koristiti spanać. To je varijanta čorbe koju je spremala moja nana i koju sam jako volela da jedem kada sam bila mala. 

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails