Странице

субота, 22. јануар 2011.

Smradovi

Smradovi od komsija, pustaju smradove dok kuvaju u ulaz. Po nekad se pitam sta to i na cemu kuvaju, prze, zaprzavaju i dokle bre vise taj teror! Godinama se patimo jer pola ulaza (8 spratova ima u ulazu x 6 stanova pa vi vidite) drzi cipele, cizme, papuce, stare novine i slicna pomagala u vratima i pustaju svoje smradove iz stanova u hodnik. Nece stoka da otvori prozor da im se ne hladi stan na minusu. Zato otvore vrata jer su svima kujne tako fino "pozicionirane" da kad otvore ulazna vrata odma vidis kujnu. I tako se fino oni izlufturaju, a mi ostali nesretnici, moramo da otvaramo prozore u svojim stanovima da izluftiramo lukove i ostale razne "smrdljive kuvane noge". Ne pomazu ni tapacirana vrata, ni one gume, ma nista zivo. Ne znam kako, ali borimo se a nista ne pomaze. Jednom sam trcala po stepenicama da vidim ko to sve terorise. Kazem: "Pobogu ljudi, kupite aspiratore!. Kazu. :"Nema se komsinice para". A ja imam para da placam kiriju i da placam ekstra struju?!
Danas opet teror i bas sam se iznervirala. Sada sam im otvorila vrata od krova da malo ja njih raz'ladim. Bice minus za koji sat u hodniku, a njima tako ima dobro da vuce ladno iz hodnika, da ce morati da zatvore. Ovako ih povremeno po zimi luftiram, ali ne mogu ni ja stalno da se pentram do krova.
Ako neko od "dragih komsija" ovo cita i prepozna se, zabole me!

14 коментара:

  1. Ajoj! Nasmijala sam se na zadnju rečenicu :)))
    Nisi ti jedina sa takvom mukom. Prije nekoliko godina smo živjeli u jednoj zgradi gdje su neke budale spojili kuhinjske aspiratore na ventilacionu cijev u wc-ma. E tu da vidiš patnje. Miris kake i kuhanog svježeg kupusa. Fuj, fuj!!!!! Dugo sam imala noćne more, vjeruj mi. :))) A kod jednih naših prijatelja u Zenici isto tako otvaraju vrata od stanova kada kuhaju ili kada im dođu gosti koji puše, pa ko fol luftiraju. A vrh svega je kada se par komšinica skupi na mezaninu, pa podvuku otirače ispod guzica i šmrču kafu. Kraj!!!!!! :)
    Ne nervirati se, samo ih tako malo češće izluftiraj sa krovnim vratima. :) Čisto sumnjam, al možda će nekome da svane. Znaš kako kažu: Star se konj ne uči jahati. Tako i tvoje komšije teško da će da nauče šta je to kućni odgoj i lijepo vaspitanje. :(

    ОдговориИзбриши
  2. Hej Nale, dobro si mi rekla. A ja se pitam kako uprzeni luk stize povremeno iz WC-a, verovatno ima i kod mene tih pametnjakovica.
    Ma posebna je prica sto su ovde mnogi "renovirali" citaj - rusili zidove kako se kome dunulo. Pa su tako porusili na nekim vertikalama zidove sa ventilacijom. Cak su sut bacali u te otvore, ma uzas!
    A to kafenisanje po hodniku je u susednom ulazu redovna prica, i veruj da bi mi to najmanje smetalo ... ali ovo je d'umres :((((

    Znam da ovi moji nisu usamljeni slucaj, ali su moji i samim tim moja muka, a svakom njegova muka najveca hihihihi.

    Globalna nekultura! :ban:

    ОдговориИзбриши
  3. hahahahahahaha skroz si u pravu draga !! Dok sam živela u zgradi 15 god su nas gušili raznim smradovima ,a moja uviđajna majka je na sve strane otvarala prozore samo da ne bi išlo u hodnik (to je bilo davno kada je retko ko imao aspirator ) a drugi samo otvore ulazna vrata i još se smeju !!!! STRAŠNO !! :-((((( Skroz te razumem i podržavam u "luftiranju" dotičnih!!! :-DDDDD

    ОдговориИзбриши
  4. Da li je moguce, kao da si opisala, od reci do reci moju situaciju? Ma, haos je i kod mene, jedino ja otvorim prozor na hodniku pa pustim te smradove napolje, prosto je nezamislivo da ljudi tako žive!!! Drže svoje prozore zatvorene i bez problema otvaraju vrata od stana, pa pravo na hodnik njihovo smrdljivo luftiranje. Ma, užas. Kultura stanovanje nam je ispod nule. Taci, ako nek se smrznu malo će da se dezinfikuju. "Će pocrkaju bakcili":)

    ОдговориИзбриши
  5. Najgore mi je kada krenem negde, pa cekam lift, a jos po obicaju za maler neki zastoj (baba sa kolicima ili mama sa bebom), pa se nakupis smrada ko djavo ... ide riba ulicom i smrdi na zaprsku aaaaaaaaaaaa mrzim komsije! :)))))))))

    ОдговориИзбриши
  6. :)))))))))) pa dobro. Riba sa zaprškom. Prava gastro fusija. :P

    ОдговориИзбриши
  7. Zaista si bila ljuta a i imaš pravo dok živite svi skupa u istoj zgradi ne znači da moraš znati što susjeda kuha.

    ОдговориИзбриши
  8. Uzas! Prestrasno. Bas su smradovi. Tu jedino luftanje pomaze. I malo etericnih ulja u cinijice sa vodom, pa na grejna tela. I mirisljavi stapici iz Indian Shopa ;) A da ih malo okadis tamjanom? :))) To mozes pred vrata zapaliti :)
    Ja sam neko vreme zivela sa svekrvom u istom dvoristu i kada ona u svojoj kuhinji sprema smrdljive splacine, ja nama zapalim tamjan pred vrata, a unutra stapice :)Probaj, pomaze! ;)

    ОдговориИзбриши
  9. Natasa :))))))))) padoh sa stolice!

    Dilajla, ne da sam bila ljuta, nego besna. Juce su ujutru mirisala neka slatka peciva, a posle je u udarnom terminu malo manje smrdelo. Tako Deki kaze, nisam bila kod kuce. Nego on nece da ih lufrira, kaze "nema veze" ... pa njemu nema veze kad ne ladi on bubrege u kujni dok se lutira, sto od naseg, sto od tudjeg kuvanja.

    sandric, da zmas da cu da ih okadim ... da prodjem kroz ulaz lepo sa kandilom i tamjanom :))))) Odlicnu si mi ideju dala. Palili smo ispred vrata stapice ali dzaba ... tamjan mora, da se otera napast LOL

    ОдговориИзбриши
  10. A možda svakom smrdetu okačiš jedan venac od bijelog luka na vratima? Onako kao onaj božićni. Možda se osvijeste.. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ma kud to da im kacim, da im dadnem jos materijala lol Treba odmah da ga (zlo)upotrebe, sta cu onda?!
    Kandilom cu ja to da prebajem. Nego se plasim da mi neka baba iz ulaza ne pandrkne od soka kad oseti tamjan lol

    ОдговориИзбриши
  12. Nasmejala si me, ali jeste istina. Ne zivim u stanu vec u kuci, ali radim u zgradi sa stanovima. Tacno znamo kad komisnica sa treceg radi drugu smenu - miomirisi se sire po celom kraju.

    ОдговориИзбриши
  13. sreća je da ja živim u kući, ali radila sam prije nekoliko godina u jednoj zgradi sa stanovima i imala isti slućaj, ja se stalno smrzavala u kancelariji zbog njih...

    ОдговориИзбриши
  14. Ha, podsetila si me na zgrade......strasno....zato ti nesto lepo napravis i onda sve lepo mirise....:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails