Странице

недеља, 25. септембар 2011.

Okupljanje na Adi - septembar 2011.


  Kada su se proletos devojke okupljale na Adi, na moju veliku zalost, nisam mogla da prisustvujem. Zato nije bilo ni govora o tome da propustim ovo. Srecom, nista mi neodlozno nije iskrslo, tako da sam u petak lagano krenula sa pripremama. Posto sam otprilike imala predstavu o tome sta ce koja bloger-ka da donese, resila sam da "zasladim" okupljanje, pa sam napravila nesto slatko, a opet u duhu naziva mog blog-a :)) Tog petka sam se jos jednom uverila kako je svet/grad mali, shvativsi da mi je Nale sa Coolinarije malo dalja komsinica i da namirnice za kolace kupujemo u istoj radnji. Taman sam imala i drustvo do Ade, pa je moje okupljanje u subotu pocelo pre zvanicnih 10h. Nale me je cekala na dogovorenom mestu sa punom torbom njenih djakonija, ukrcale smo se u mini busic i "avantura" je pocela ...
   Na dogovoreno mesto smo stigle negde oko 11h, i dok smo se priblizavale, pokusale smo da razaznamo ko je sve stigao. Mamajac + muz i klinci, Jelena, Ana i jaca polovina, Sanja i neke dve devojcice koje su sedele na klupi nama okrenute ledjima. Ijao iznenadjenja kada smo dosle blize i kada sam shvatila da je tu sa nama T&T tim. Tadeja i Timna su stigle iz Zagreba i bile sa na nama na Adi, ma neverovatno!
   ... a sve ostale devojke sa smeskom, jer otprilike gledaju sebe :))) Upoznavanje - prepoznavanje, osmesi i sasvim opusteno caskanje cim smo stigle, kao da se znamo 300 godina, a i znamo se, jel tako? ;) Vrlo brzo, stigla je Maja sa sestrom i sinom, pa Milica sa svojom jacom polovinom i na posletku stize nam i Marija :)

 Foto by Maja - Cooks and Bakes

stoje s leva na desno: Majini (Majina kuhinja) sestra i sin. Jelena, Tadeja i Timna, Natasa, Ana, Sanja, Milica
donji red: Maja (Majina kuhinja), Marija, Pavle, ja, Vuk, Maja (mamajac), Marko

   Zauzele smo cak tri stola, a jedan je posluzio za postavljanje hrane i za fotografisanje.
Prva dva sata je mahom proteklo u namestanju i fotografisanju klope, usputnom caskanju a bogme i usputnom grickanju i na kraju grupnom skljocanju. To poslednje je bas bio lepo ubaceni sport, nas nekoliko je cucnulo i ustalo nebrojeno puta :))) Taman pomislis da je gotovo, ali eto sledeceg da skljocne. Inace bilo mi je sjajno da gledam devojke koje sasvim profi pristupaju fotografisanju hrane. Mamajac je ponela stalak za aparat, a Ana zilbericu, pa smo jedna drugoj pravile senku, a ja sam zaista uzivala i krala zanat. Potpuno je fascinantno gledati kako se pravi aranzman od obicnog parceta papira ili kako jedna najobicnija kuhinjska krpa doprinosi lepoti fotografije.
... a kakav sam ja amater govori i to sto sam uspela da ponesem poluprazan aparat, pa sam na pola slikanja ostala bez baterije :)) Eh, sta se moze ... linkovacu ostale izvestaje pa cete steci kompletnu sliku o klopi. Za sada su postove postavile Jelena, Ana, Nale, Maja, Milica, Sanja i Tadeja pa cu dopuniti ovaj tekst linkovima kada Maja,Tadeja i Marija objave svoje. :)

Evo kako je izgledao sto sa klopom, i to je samo deo jer nije sve bilo postavljeno. :)


A ko je sta doneo ...


Mamajac je bila vredna, poranila je i ispekla puno prelepih mekanih Kiflica sa sirom, Starinsku pitu od praziluka, koju sam sa zadovoljstvom smazala, Reform kocke prelepo ukrasene i nevidjeno ukusne i svima po pokloncic ... preslatke teglice sa Karamelom a la McDonald's koji sam sama smazala, nije za pohvalu. Prvo sam htela da ga sacuvam za neki kolac, pa sam otvorila da fotografisem, pa sam probala i kasicica po kasicica, ode karamel, ali cu ga praviti sigurno. Majo, hvala!

Jelena je takodje uranila da ispece svoju Cesnicu-masnicu, predivnu pogacu tako jednostavnu a preukusnu, sa divnom krckavom koricom. Zatim nam je donela Trouglove od meda i oraha, koje nisam uopste videla jer su bili malkice zatrpani i to mi je jako krivo jer sam imala bas zelju da ih probam. Sto rece Jela, moracu sad za kaznu sama da ih pravim :)) U preslatkim kesicama, kao iz pekare, stigle su Bavarske perece po receptu od Dzoli ... Dzoli, mislili smo na tebe dok smo grickali. Uz perece je isao krem sir ali sam ih ja gricnula onako bez iceg, predivne su. I od jelene smo dobile poklon. Predivno upakovane Usecerene jabuke, hvala Jelo!

Nale je iz svoje torbe izvukla fantasticni Bake rolls koji sam rado gricnula pa jos i napakovala odozgo Namaz od cepkanih paprika, nesto fantasticno. Nale je inace ekspert za zimnicu, a ovaj namaz je u stvari prilagodjeni recept Cepkanih paprika, mnogo mi je drago sto ga je prilagodila :)) Nale nam je donela i Kroasane kao i Kokos kolac sa sljivama i vanilom koji sam ponela kao plen kuci, mnogo mi se dopao. :)

Ana nam je donela Strudlu sa orasima i dzemom koja je takodje bila moj plen i koja me je odusevila svojim ukusom. Cak i posle vise sati stajanja na otvorenom, strudla nije izgubila svoju socnost. Takodje je donela Kiflice od badema i Slane mafine sa maslinama i sušenim paradajzom. Kiflice su najvise isprobali Pavle i Vuk (mamajcevi klinci) koji su ih cak prekrstili u "bananice".

Maja je takodje donela bas dosta klope. Integralne krekere, tri vrste rolata Rolat sa sirom, Rolat sa pecurkama i Pizza rolat, zaista je sve bilo jako primamljivo, a tu se nasla i puna kutija ukusnih Sitnih kolaca. Majo cekamo recepte . :)

Marija je donela predivan Rolat od sapanaca i Rafaelo kuglice koje sam sasvim slucajno ugledala, probala i odusevila se. Zaista su predivne, mekane, sa finim kremom unutra. Mislim da cu lepo da zaboravim moj recept i da se prebacim na ovaj.

Sanja nam je stigla sa Diplomat sendvicima. Diplomat sendvic sa tunjevinom i Diplomat sendvic sa pecenicom i labnehom. Sama je pravila Majonez od maslinovog ulja za prvu vrstu sendvica, pa se nadam i tom receptu.

Milica je tog dana slavila svoj 24. rodjendan i stvarno joj skidam kapu za to sto je dosla da se vidi sa nama i jos donela klopu. Posto je bilo jako toplo, umesto torte nas je pocastila Cokoladnim hlebom sa Namazom od maskarponea i badema, Domacim vocnim likerom i Slanim mafinima sa gorgonzolom. U prvom momentu nisam imala zelju da probam hlebic, ali bih strasno pogresila jer je izuzetno dobar, pa jos onaj namaz preko ... zaista nesto sto vredi i probati i napraviti. Mafini su takodje odlicni, gorgonzola nije prenapadna iako bi ocekivali suprotno, a liker na zalost nisam smela da probam jer sam na okupljanje dosla sa veoma jakom glavoboljom, i popila sam tabletu protiv bolova neposredno po dolasku.

Tadeja i Timna su nam donele na konzumaciju cuveni i nagradjivani Paski sir, sir od ovcijeg mleka koji se pravi na ostrvu Pagu i pravi je delikates. Uz sir smo uzivale u Maslinovom ulju aromatizovanom belim tartufima. T&T tim se zaista potrudio da nam priredi nesvakidasnji dozviljaj za nepce. :) Hvala devojke sto ste nam dosle!

Ja napravila  Knedle sa sljivama od instant pirea i Urmasice. :)

Evo i mojih slicica, uslikano dok je bilo baterije :)




   Sta reci na kraju, sem da mi je bilo veliko zadovoljstvo i cast da upoznam sve ove divne i drage zene! Zavolela sam ih citajuci njihove blogove, sada su mi jos draze. Nadam se da cemo se uskoro ponovo okupiti, makar na nekoj kafici. Na kraju veliko hvala Mamajac i Mariji sto su nas organizovale i okupile.

22 коментара:

  1. Pa vama je strava :) Vasa kategorija blogosfere se mnogo sladje zabavlja od nase izgleda :)

    ОдговориИзбриши
  2. To je zato sto ne moramo da mislimo na frizuru i prasnjave cipele :)))
    Ako si zainteresovana, vodim te kao gosta sledeci put, vidis sta je klope, usta viska su uvek dobrodosla :))

    ОдговориИзбриши
  3. Fantastično! :)))
    Vidi se da ste se baš lepo provele :)))
    PS. Što su kiflice simpatične ♥

    ОдговориИзбриши
  4. Jao jesmo, i kratko mi je trajalo pravo da ti kazem. :) Kiflice su bas fotogenicne i neodoljive.
    Maja je taman namestila korpicu za slikanje (i mi se namestile), a Pavle prisao i maznuo jednu :)))

    ОдговориИзбриши
  5. Verujem, uvek prođe brzo vreme :P
    A i vreme vam je stvarno bilo lepo, taman kako treba :)
    Klinci su medeni :)

    ОдговориИзбриши
  6. Jeste nas vreme posluzilo. Tu u hladu je bilo super prijatno, ali do tamo i nazad, malo smo se sprzile :))
    Klinci su genijalni, skroz su slatki. Vuk je pravi ozbiljni dasa, sa sve fotoaparatom ... i on covek mora da snima i slika. Pavle je vragolastiji, mangupcic ... ma divna deca!

    ОдговориИзбриши
  7. Stvarno vam je divno bilo, uživam čitajući ove lepe postove sa izleta, klinci su preslatki, a hrana je divna :)))

    ОдговориИзбриши
  8. Vi ste se baš lepo provele i naklopale :D
    Ja bih rado probala ovaj čokoladni hleb, moram da priznam :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo druženje potvrđuje činjenicu da ako čovek nešto želi da uradi u ovoj našoj zemlji, da mu bude lepo onda to mora sam da uradi. Tako mi je drao što je internet druženje preraslo u nešto drugo i dobilo novu dimenziju. Jako mi je drago što sam vas sve upoznala i što imam sa kim da podelim svoju strast prema hrani. Moje kuvanje se promenilo u proteklih godinu dana a ne mogu da zamislim ni kakvo će biti kasnije i to sve zbog svih vas. Slike su ti bolje nego ikada. Izgleda da nama bez profi opreme treba samo dobro dnevno svetlo i jedan sto-može i u parkiću ispred zgrade!

    ОдговориИзбриши
  10. Prelepo!
    Zao mi je sto nisam uspela da dodjem. :(

    ОдговориИзбриши
  11. "Bilo nam je, bilo nam je lepo"... kako kaze Bisera V.
    Taci, lepi utisci, jako zanimljiv uvod i hvala za "komšijsku liniju", nemoj neko da misli da je ovde u pitanju protekcija;) "Ekspert za zimnicu"... ojoj, hvala lepo, hvala lepo. Jos samo urmasice da naucim da pripremim, onako kao tvoje:)
    Inače, lepe fotkice i mnogo bolje od nekih ranije:)Bravo! Pozdraaav

    ОдговориИзбриши
  12. Ja cu samo da ti kazem da si DIVNA i da jako volem sto sam te upoznala.Bice jos susreta i druzenja.A za hranu sta reci kad su se okupili ljubitelji hrane?:)))

    ОдговориИзбриши
  13. jacamaca Takođe je i meni jako zanimljivo i radujem se svakom novom postu o ovom pikniku. Nadam se da smo, svaka na svoj način, lepo dočarale atmosferu i da smo možda ohrabrile još nekog da nam se pridruži na nekom sledećem okupljanju. :)

    Psyho Cat Ja sam se uspešno kontrolisala da ne se naklopam. Probala sam od skoro svega po malo, zalogajčić. Prosto sam se plašila da ne doživim jak skok šećera u krvi i kolaps u sistemu za varenje, jer sam do okupljanja jela po lchf-u. To je moja životna priča ... spremi ali nemoj da probaš :))))
    Nadam se da će Mila uskoro postaviti recept za hleb pa ću linkovati. Inače, hleb je nerazdvojiv od ovog namaza, bar meni koja ne može da jede ni kiflu ako nečim ne namaže.

    Jelo "država" se ne brine oko mnogo toga bitnijeg, pa ne znam šta bi mi blogeri mogli da očekujemo :))) Blogovanje je nešto što radiš "privatno" za svoju dušu i sasvim je razumljivo da isto tako moraš sam da se iscimaš ako želiš da to podigneš na neki viši nivo ... da li će to biti druženje ili možda neki profit od bloga sve jedno je. Možda jedino da odemo kod Palme pa da nam organizuje neki izlet u Grčku hihihi
    Dugo sam na mreži, prvo na forumima a evo sada na blogu i ono što ostaje od cele te priče i što je neprocenjivo su prvenstveno ljudi ... divni ljudi koje sam upoznala zahvaljujući forumašenju i blogovanju ... i njiova želja da dele svoje znanje sa drugima, e to je zaista nesto što niko ne može da ti uzme! Mada ima i one druge, ne tako lepe strane cele te priče, ali sam odmah shvatila da takve neke ljude trebaš u startu ignorisati i ne dozvoliti da ti jedu vreme i nerve. Nema ničeg korisnog od nesvrsishodne rasprave sa nekim izdrndanim virtuelnim likom.
    Ti si sjajana kuvarica i kako vreme odmice, sve si bolja! Uzivam da te citam i gledam fotkice ... a izgleda da nama zaista najviše odgovara dnevno svetlo i malo truda oko fotkica :) Hvala na komplimentu za fotke, jako sam zadovoljna kako sve izgleda. Krivo mi je što mi je "iscurela baterija" ali šta mogu.

    Željice da znaš da si mi nedostajala, baš mi je bilo krivo što je ispalo tako da ne možeš da nam se pridružiš ali organizovaćemo valjda već nešto pre proleća, možda neku kaficu.

    Nale hvala još jednom na društvu, a kad čovek pogleda one tvoje teglice, kako da te ne prozove ekspertom za zimnicu ;) Nema komšijske protekcije! Urmašice su veoma lake za pravljenje, sigurna sam da će ti uspeti iz prve ako ih budeš isprobala. Malo mi je krivo što nisam pravila knedle od pravog pirea jer su mnogo lepše od ovih sa instant, ali ti znaš, meni je u petak bilo jako loše i onda sam se odlučila za ovu bržu varijantu. Htela sam da napravim knedle i zato što većina pravi sa prezlama, pa da isprobate varijantu sa grizom. Mi smo od uvek tako klopali knedle, i meni je to mnogo ukusnije od prezli, možda je stavr navike ne znam. Nisu ni ove "instant" tako loše, ali su od pravog pirea bolje jer su lepe i kada stoje malo duže, a ove već moraju da se pojedu odmah.

    Nataša nadam se da ćemo jednom uspeti da napravimo veliko ex-YU okupljanje, pa možda da se nađemo negde "na pola puta" i da ću imati to zadovoljstvo da upoznam i tebe kao i još neke meni mnogo drage blog-erke. Mignonne je trebala doći kao i Maslinka, ali su otkazale u poslednjem momentu na moju veliku žalost.

    Majo, hvala ti, sad si me postidela :) Mamajac je predala palicu za organizaciju tako da ćemo morati nešto da smislimo ;)

    P.S. Brisnula sam svoje komentare sa lošim italic tagovima ... trebalo mi je par sati da mi sine da sam upotrebila zagradu za bb umesto html kod.

    ОдговориИзбриши
  14. I opet sam sa uzivanjem procitala jos jedan post na temu Ade:)
    Lepo je bilo upoznati vas sve!

    Pozdrav, Taci!

    ОдговориИзбриши
  15. Taci, evo me konačno:)
    Divno je bilo, otišle smo kući punog i velikog srca, hvala vam svima.
    Suprug zahvaljuje na urmašicama, jedva sam jednu otela! :)
    Lijepo si ti to sve sortirala, ja sam i ono što sam poslikala pobrkala čije je čije :)
    Definitivno treba ponoviti da utvrdim gradivo.
    Puse iz Zagreba! :)

    ОдговориИзбриши
  16. Tanja, bozanstven post, nadam se da cu imati prilike neki put da se pridruzim .....sjajno:)
    http://mywanderingspoon.wordpress.com/2011/09/25/crepes-suzette-kids-friendly-recipe/

    ОдговориИзбриши
  17. Vi ste bas imali lepo okupljanje,hrane u izobilju,lepo druzenje...(nisam verovala da moze takvo druzenje da bude zahvaljujuci netu).Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  18. ;))Konacno mi je proradio bloger, pa mogu ponovo da uzivam u vasim postovima, a za druzenje sta reci... volela bih da sam bila sa vama, da vas sve upoznam, ali bice jos prilike!;))Sudeci po fotkicama i posluzenju, nema sanse da je neko ostao gladan, hihih... drage moje, bas ste se potrudile, da sve lepo pripremite, fotkate i prenesete nam utiske, svaka vam cast!;))) Saljem bih kiss & hug!;)))

    ОдговориИзбриши
  19. Ana ja sam ga sa uživanjem napisala, ali kako se ređaju vaši komentari, shvatam koliko toga nisam rekla, a da jesam, mislim da bi izveštaj morao biti u delovima :)) Još uvek me drže pozitivni utisci, kao i tebe :)

    Tadeja sad mi je drago što sam bila dosadna da poneseš nešto od klope i što su urašmacice stigle, ako se tome nadao, čak do Zagreba. Pozdravi supruga i jako zagrli Timnu! Moram još jednom da spomenem da ste nam priredile sjajno iznenadjenje.
    Inače sam i ja bila malo pogubljena oko ove klope. Onda sam krenula lagano i nadam se da sam sve popisala kako treba. Možda ti spisak bude od pomoći
    saljem puno poljubaca tebi i Timni

    Irena to bi bilo divno! Pogotovu što znam koliko voliš Adu ... Ali ako ne bude Ada, biće nešto drugo, samo ti nama dođi! Pozdravi puno Dekija i ljubi klince!

    Miki jel vidiš kako je svašta nešto moguće! :) Ja sam, pored blogerki, upoznala još sjajnih žena. Potrebno je samo malo dobre volje i ništa nije nemoguće.

    Minjončiću biće prilika, bitno je da smo se pokrenule i probile led. Sećam se kako je mama stalno imala neke akcije, a onda je došlo ono nesrećno vreme kada su se ljudi jako otuđili. Možda prilike nisu mnogo bolje ali su žene opet počele da se zabavljaju :)))

    ОдговориИзбриши
  20. Nakon ovog tvog izveštaja ja neću ni da pišem post :)))) Ne, stvarno, tako si lepo sve složila, svaka čast!
    Bilo mi je jako drago upoznati te, a sigurna sam da će biti okupljanja i iduće godine, pa ćemo se više ispričati.
    Urmašice su vrh, lepše nisam probala.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  21. Hvala Majcek, samo neces se tako lako izvuci, moras makar one tvoje divne fotkice da postavis ;)
    I meni je jako drago sto smo se upoznale. Bice vremena za pricu, nadam se. Meni je zaista bila velika cast da upoznam zene koje postavljaju standarde kada je fud blogovanje u pitanju. :)
    A ko bi rekao da ce jedna tipicna Srbijanka da se "proslavi" sa bosanskim receptom :)))
    Sad sam procitala Tadejin blog i komentare i vidim da je Selma malo skepticna, ne zna ona da i u ove moje ide puter. :))) Pravicu ih ponovo.

    Probala sam kod kume neke sto njima stizu od prijatelja iz Novog Pazara i razlika je neverovatna. Kada su mi dali recept, prosto nisam mogla da poverujem da taj recept proizvodi onakve kolacice. Te urmasice su dosta tvrdje od mojih ali potpuno natopljene agdom ... do same sredine. Deluju masno, kao da su ih u masti przili a ne pekli i imaju neki drugaciji ukus. Recept je garant laznjak ... ili je koriscena neka zivotinjska mast umesto margarina koji je naveden, ili ovcije kiselo mleko umesto obicnog iz prodavnice ili je nesto sasvim peto, nemam pojma.

    Pozdrav i ljubi klince! :***

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails