недеља, 19. септембар 2010.

Knedle od "instant" pirea

Jele su mi se knedle, a vremena malo :( ... a ni volje ... Mrzi me i ovde da kucam, ali ako ne otkucam sada, ko zna kada cu.

Potrebno je:

za 30 knedli

  • kesica instant pirea (120g)
  • 400ml vode
  • 200ml mleka
  • kasicica soli
  • 100g margarina
  • 2jaja
  • 500g brasna (idealno po pola ostrog i mekog tip 400)
za posipanje: 500g griza, oko 100ml ulja i secera po ukusu

Priprema:

Sipati vodu u neku manju serpu, dodati kasicicu soli. Pustiti vodu da skoro provri, pa ubaciti margarin i mesati na ringli da se istopi. Dodati mleko (najbolje toplo) pa odmah brzo pahuljice uz neprestano mesanje. Mesati sve dok se dobro ne sjedni u kompaktnu glatku masu, pa ostaviti da se maltene skroz ohladi. Proces po zelji ubrzajte prerucivanjem u vecu posudu pa "razgrtanjem" smese po posudi, ili hladjenjem u drugoj posudi sa ledom. Onda ubaciti 2 jaja (neumucena) pa dobro sjediniti. Onda dodavati brasno i umesiti testo. Nemojte da dodajete vise brasna. Ako ste dobili lepljivo testo, napravili ste pravu stvar :))

Postupak izrade knedli sa sljivama sam vec opisala u receptu "Knedle"  a tu cete naci i kako da sremite griz.

Novina je sto sam se dosetila (otkrila sam Ameriku) da knedle pravim pored sporeta na starom nadstolnjaku. Ranije sam ih stavljala na tanjir pa tako prenosila do serpe, ali se desavalo da se koja zalepi. Ovako je super ... stavljam ih na krpu i nema lepljenja.

Valjda je to sve, evo sada slicica :)



mah mah :)

7 коментара:

  1. iako nije bio dan od volje i vremena knedle koje si napravila odlično izgledaju ! i važno je da si želju utažila i da su ti bile ukusne !

    ОдговориИзбриши
  2. Super su ti ove brzzze knedle, to mi je bas onako pravo jelo za ove poslednje dane leta...mljac!;)) I da...bas izgledaju ljupko na ovom cvetnom tanjiricu...mah-mah!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Sta reci: odlican recept, odlicne slike i odlicne knedle.:)

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno izgledaju! Prava stvar kad se ima malo vremena i volje :))) Pravim ih po slicnom receptu s tim sto ne kuvam instant pire nego sve sastojke izmesam u ciniji i odmah punim i oblikujem.

    ОдговориИзбриши
  5. Divne ste :)
    Super su ove knedle i po ukusu i po teksturi, samo sto ja vazda nesto izmisljam, kako je prava stvar samo ako se pravi na tradicionalan nacin. E pa nije uvek bas tako :))

    ОдговориИзбриши
  6. Vec duze vreme hocu da ih napravim, valjda ce uskoro doci na red. Tvoje izgledaju super :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails