Jedan tuzni, usamljeni mafin, camio je u frizideru cekajuci da ga gricnem. Pre nego sto sam ga grincula, resih da ga uslikam, jer ne znam kada cu opet praviti ovakve mafine, a lshf-ovcima koji nabasaju na blog, ima puno da koristi.
Potrebno je za 12 mafina
- 100g putera
- 100g crne cokolade
- 2 jaja
- 10 kapi ekstrakta po ukusu (stavila rum)
- 100g mlevenih badema
- opcionalno kesica vanila secera ko nije na strogoj dijeti
Na tihoj vatri istopiti puter i cokoladu. Povremeno sklanjati sa ringle, sve vreme mesajuci rastop. U rastopljeno ubaciti rum, dodati, jedno po jedno, jaja. Ubaci se jaje, dobro mesa kasikom dok se ne sjedini, pa ubaci drugo i dobro izmesa. Na kraju umesati kasikom mlevene bademe.
U pleh za projice poredjati korpice za pecenje i svaku napuniti smesom do polovine. Peci 12 min na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
Potrebno je za 12 mafina
- 100g putera
- 100g crne cokolade
- 2 jaja
- 10 kapi ekstrakta po ukusu (stavila rum)
- 100g mlevenih badema
- opcionalno kesica vanila secera ko nije na strogoj dijeti
Na tihoj vatri istopiti puter i cokoladu. Povremeno sklanjati sa ringle, sve vreme mesajuci rastop. U rastopljeno ubaciti rum, dodati, jedno po jedno, jaja. Ubaci se jaje, dobro mesa kasikom dok se ne sjedini, pa ubaci drugo i dobro izmesa. Na kraju umesati kasikom mlevene bademe.
U pleh za projice poredjati korpice za pecenje i svaku napuniti smesom do polovine. Peci 12 min na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
Ajoj, Taci, kako ovo dobro izgleda :D
ОдговориИзбришиA ja nikada nisam znala razliku između mafina i kapkejka :/ :D
Tako je dobar, a ti ga ostavila da sam čami u frižideru. Kod mene ne bi sigurno...l
ОдговориИзбришиOvo zvuci odlicno! Moracu da ga isprobam sto pre! :)
ОдговориИзбришиHvala mackice :)
ОдговориИзбришиU vezi te razlike, ja bih ti rekla da je to isto samo sto kapkejk ima odozgo jos neki fil, slag, ukrase sta vec ... i u sustini jeste isto ali se tamo neki sto "tradicionalno" jedu mafine i kapkejkove bi me verovatno ispljuvali i rekli da gresim.
U stvari ... mafini mogu biti i slatki i slani i tu je kao neka prva razlika. Druga razlika je u testu, jer se za kapkejkove moze koristiti i bilo kakva smesa koja daje lagano vazdusasto slatko biskvitno testo. Treca razlika je u filovima koji idu odozgo, dekoracijama i slicno. Cetvrta razlika je u tome sto su kapkejkovi za specijalne prilike, nisu svakodnevni zalogaji, za razliku od mafina.
I to bi bilo valjda to, mada cu ja uvek tvrditi da je kapkej dekorisani slatki mafin :))
Zoro, sta se moze, mogla sam ja njemu da presudim odavno ali sam ih grisckala umereno pa se ovaj zadrzao i zaboravih na njega :)))
Be Jay, nemoj da solis ;)
ОдговориИзбришиMa ja sam resila da malo iskuliram. Jos kako cu u subotu sigurno da zabrljam, jer nema sanse da propustim isprobavanja, ne smem nikako da ih pravim.
Pokusavam da ti doskocim gde da nadjem recept?:)
ОдговориИзбришиDzoli, jel ovo retoricko pitanje ili obicno? hihihi
ОдговориИзбришиevo nekih sajtova iz mog bookmarks-a
http://www.muffinrecipes.net/
http://joyofbaking.com/muffins/muffinrecipes.html
ove sam sama sklepala po ugledu na moje "Tacini cokoladni mafini"
Muffins looks great, are certainly very tasty!
ОдговориИзбришиThank you, Moni!
ОдговориИзбришиOvaj muffin super izgleda a po sastojcima bi rekla i da je jako ukusan. Pa kako je ostao sam i zaboravljen u frižideru ? :))
ОдговориИзбришиSigurna sam da je odličan i pamtim recept !
Taci, ovo je prelepo. Dobro sto si sakrila jedan za slikanje. Planriram da pravim, samo sto cu umesto badema da stavim lesnike.
ОдговориИзбришиBrankić, malo se kontrolišem oko klope, nismo više mladi :)) Praviću ih za koji dan opet, baš mi se jede nešto fino čokoladno.
ОдговориИзбришиŽeljić, probaj sa lešnicima pa javi kako je uspelo. Ja sam izabrala bademe jer sam bila sigurna da će od njih lepo da narastu, za lešnike ne znam.
obozavam mafine :) ne mogu da verujem da tako ukusno izgleda a nema brasno
ОдговориИзбришиe pa moraces da probas da se uveris :))
ОдговориИзбришиnema ni secera da oteza smesu ;)
Mafinima prosto ne mogu da odolim :) Pravim cesto cokoladne mafine i uzivam pri svakom zalogaju :)
ОдговориИзбришиSavrseni su! :-) Hvala, hvala, hvala - tocno ono sto sam trazila. Cak i bolje!
ОдговориИзбришиHvala na isprobavanju, a jos mi je draze sto je recept ispunio ocekivanja. :)
ОдговориИзбришиSmesa se moze iskoristiti za lchf tortu, da se od nje ispeku korice.
Puno pozdrava!