среда, 27. јун 2012.

Sorbet od tresanja

Ova veoma ukusna i osvezavajuca poslastica se veoma lako pravi, a nije toliko kaloricna kao neki drugi sladoled. Radi se o ispasiranom i zaledjenom vocu uz dodatak vode ili vocnog soka. Kako sam ga prvi put pravila, malo sam preterala sa kolicnom vode ali znam za sledeci put.


Potrebno je:
  • 300g tresanja 
  • 300ml vode (smanjicu na pola sledeceg puta)
  • 60ml visnjevace
  • 1 kesica vanil secera
  • na vrh noza cimeta
Sve satojke staviti u blender pa dobro izmiksati. Presuti u posudu pogodnu za zamrzavanje hrane pa staviti u zamrzivac da se stegne. Povremeno promesati.
To je cela mudrost. :)

Ova malo mutirana boja potice od veoma tamne braonkaste boje likera koji pravi moja svekrva i dodatka cimeta.



Ovaj recept saljem Petri sa bloga THURSDAYCOOKING za Ajme koliko nas je igricu za fud blogere, a ovomesecna tema su tresnje.

8 коментара:

  1. Odlično osvježenje. Čuvam za idući put, višnje odoše iz vrta:)

    ОдговориИзбриши
  2. ledeno+voćno=osvježavajuće!!
    odlična ulaznica

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala devojke!
    Moze se iskoristiti bilo koje drugo voce i alkohol a moze i bez njega. Ja vec vidim kombinaciju lubenice ili dinje sa votkom. :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Super ulaznica, kao i ova preporuka za lubenicu.

    ОдговориИзбриши
  5. Mmmm, divno :) Obozavam sorbete. Preprucujem djus votku sorbet .

    ОдговориИзбриши
  6. Pravo ljetno osvježenje, volim ovakve poslastice !

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala!

    Drago mi je da vam se dopada posto su ljudi obicno navilki na sladolede a ovo je ledenije. Zoko jel imas recept za djus-votka sorbet?

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails