Ova veoma ukusna i osvezavajuca poslastica se veoma lako pravi, a nije toliko kaloricna kao neki drugi sladoled. Radi se o ispasiranom i zaledjenom vocu uz dodatak vode ili vocnog soka. Kako sam ga prvi put pravila, malo sam preterala sa kolicnom vode ali znam za sledeci put.
Potrebno je:
To je cela mudrost. :)
Ova malo mutirana boja potice od veoma tamne braonkaste boje likera koji pravi moja svekrva i dodatka cimeta.
Ovaj recept saljem Petri sa bloga THURSDAYCOOKING za Ajme koliko nas je igricu za fud blogere, a ovomesecna tema su tresnje.
Potrebno je:
- 300g tresanja
- 300ml vode (smanjicu na pola sledeceg puta)
- 60ml visnjevace
- 1 kesica vanil secera
- na vrh noza cimeta
To je cela mudrost. :)
Ova malo mutirana boja potice od veoma tamne braonkaste boje likera koji pravi moja svekrva i dodatka cimeta.
Ovaj recept saljem Petri sa bloga THURSDAYCOOKING za Ajme koliko nas je igricu za fud blogere, a ovomesecna tema su tresnje.
Odlično osvježenje. Čuvam za idući put, višnje odoše iz vrta:)
ОдговориИзбришиSuper recept, volim ovako vocne poslastice ljeti
ОдговориИзбришиledeno+voćno=osvježavajuće!!
ОдговориИзбришиodlična ulaznica
Hvala devojke!
ОдговориИзбришиMoze se iskoristiti bilo koje drugo voce i alkohol a moze i bez njega. Ja vec vidim kombinaciju lubenice ili dinje sa votkom. :)))
Super ulaznica, kao i ova preporuka za lubenicu.
ОдговориИзбришиMmmm, divno :) Obozavam sorbete. Preprucujem djus votku sorbet .
ОдговориИзбришиPravo ljetno osvježenje, volim ovakve poslastice !
ОдговориИзбришиHvala!
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se dopada posto su ljudi obicno navilki na sladolede a ovo je ledenije. Zoko jel imas recept za djus-votka sorbet?