Ove mafine sam napravila po ugledu na recepte za brownies-e. Neka razmera sastojaka je obicno: "Koliko cokolade, toliko putera, duplo vise secera a duplo manje brasna. Sami po sebi su fantasticnog ukusa, socni i mirisni, ali sam ih ja dodatno zacinila sa ganaceom, pavlakom i seckanim lesnicima.
Potrebno je za 12 mafina:
Priprema:
Zagrejati puter da se rastopi, pa u njemu rastopiti cokoladu. Dodati secer i vanil-secer, rum, zatim jedno po jedno jaje (mesati dok se ne sjedini pa dodati drugo) i na kraju brasno sa praskom za pecivo. Sve se samo lepo sjedini kasikom. Sipati u kalupe kasikom. Smesa je teska i lepljiva pa je tako najbolje.
Peci 15-20min na 180C
Napraviti ganace tako sto se zagreje pavlaka, pa se otopi cokolada i na kraju puter. Sve to ide jako brzo. Krem sam rashladila u frizideru posto nije bitno kako izgleda (da li je matiran ili ne).
Imala sam peh da su mafini kljoknuli na kraju pecenja, ali sam sama kriva. Otvarala sam rernu sto puta posto mi je stalno nesto mirisalo cudno lol
Treba da se dobije ravna povrsina odozgo. Ovi mafini nisu previse pecurkasti. Kod mene su ispala udubljenja, ali ne mari, lakse mi je bilo za filovanje :))
Na svaki mafin sam prvo stavila krem, pa slag, pa naseckane lesnike.
Sva prava na ove mafine su zadrzana! :))))
Ovo je mnogo dobro ali i uzasno kaloricno :(
Potrebno je za 12 mafina:
- 100g cokolade za kuvanje
- 100g putera
- 200g secera
- 50g brasna
- kesica vanil-secera
- 10 kapi ekstrakta ruma ili kasika ruma
- na vrh noza praska za pecivo
- 2 jaja
- 50ml neutralne pavlake, 40g cokolade za kuvanje i kasicica putera
- 100ml neutralne pavlake za slag i kasika prah secera
- 10-15 jezgara lesnika
Priprema:
Zagrejati puter da se rastopi, pa u njemu rastopiti cokoladu. Dodati secer i vanil-secer, rum, zatim jedno po jedno jaje (mesati dok se ne sjedini pa dodati drugo) i na kraju brasno sa praskom za pecivo. Sve se samo lepo sjedini kasikom. Sipati u kalupe kasikom. Smesa je teska i lepljiva pa je tako najbolje.
Peci 15-20min na 180C
Napraviti ganace tako sto se zagreje pavlaka, pa se otopi cokolada i na kraju puter. Sve to ide jako brzo. Krem sam rashladila u frizideru posto nije bitno kako izgleda (da li je matiran ili ne).
Imala sam peh da su mafini kljoknuli na kraju pecenja, ali sam sama kriva. Otvarala sam rernu sto puta posto mi je stalno nesto mirisalo cudno lol
Treba da se dobije ravna povrsina odozgo. Ovi mafini nisu previse pecurkasti. Kod mene su ispala udubljenja, ali ne mari, lakse mi je bilo za filovanje :))
Na svaki mafin sam prvo stavila krem, pa slag, pa naseckane lesnike.
Sva prava na ove mafine su zadrzana! :))))
Ovo je mnogo dobro ali i uzasno kaloricno :(
Mmmm...super izgledaju!
ОдговориИзбришиOdlicni su Taci ! Bravo ! :-)))
ОдговориИзбришиPrelepo Taci :)
ОдговориИзбришиOvo izgleda tako dobro..Odlicno!
ОдговориИзбришиAj, prelepi su!
ОдговориИзбришиHvala devojke!
ОдговориИзбришиBezobrazno su ukusni. Kao sto sam vec rekla, moze i bez filova, a mozete da ispecete i kao kolac u nekom manjem kalupu ili serpici.
Moj dragi je prokomentarisao da bi moglo jos ganacea da se stavi, ali po mom ukusu bi to bilo previse. Stavljala sam po jednu malu kasicicu na svaki i bilo je taman za 12 komada. Mozda mu sledeci put udovoljim pa pojacam krem na vecem br. mafincica
Ovo mnooogooo dobro izgleda!
ОдговориИзбришиMljac, pa tako dok sve ne riješiš! Ovo je definitivno za moju Timnu, a ni ja se ne bih branila! :)
ОдговориИзбришиZeljo, Tadeja, hvala! Muz-puz je vec narucio novu turu.
ОдговориИзбриши