Recept za spremanje salate sam nasla kod Sandre sa bloga Mlin nas nasusni i tu cete naci kako se sprema ova salatica. Ja sam samo malo izmenila nacin pripreme i to samo zato sto mi je rerna bila vec ugrejana a imam fobiju od stavljanja vatrostalnog posudja u vrucu rernu. Iako cesto nailazim na recepte u kojima se naglasava "staviti u prethodno zagrejanu..." a pre toga je pomenuto vatrostalno posudje, drzim se onog da takvo posudje ide u hladno i ne zelim da pravim eksperiment. Koriscenje takvog posudja nam omogucuje dobro dihtovanje poklopca i samim tim mizeran gubitak tecnosti iz posude, odnosno ne dozvoljava da se hrana presusi u posudi. Zato kada god vidim da se preporucuju teski poklopci i ovo posusdje, ako ne poslusam savet, dodam ekstra vode u serpici pored ili direktno u sud.
Ovog puta sam dodala malo vodice u malu djuvecaru u kojoj se cvekla pekla, i duplirala sloj alu folije kojom sam prekrila cveklu. Do kraja, ta voda je isparila i ostalo je samo ulja koje sam iskoristila za pravljenje salate.
Koristila sam morsku so, maslinovo ulje i jabukovo sirce, bas onako kako Sandra pravi.
Salatu svima preporucujem. Lako se sprema i izuzetno je ukusna.
Ovog puta sam dodala malo vodice u malu djuvecaru u kojoj se cvekla pekla, i duplirala sloj alu folije kojom sam prekrila cveklu. Do kraja, ta voda je isparila i ostalo je samo ulja koje sam iskoristila za pravljenje salate.
Koristila sam morsku so, maslinovo ulje i jabukovo sirce, bas onako kako Sandra pravi.
Salatu svima preporucujem. Lako se sprema i izuzetno je ukusna.
Omiljena salata..fantasticno!
ОдговориИзбришиI meni je omiljena, ne znam za dosta :))
ОдговориИзбриши