Ideja je potekla odavde.
Guard nije dala precizne količine, ali se i bez toga lako napravi.
Potrebno je:
Priprema:
Džigericu poklopljenu dinstati na masti pa kad voda ispari samo kratko propržiti. Izvaditi na tanjir pa ispasirati viljuškom. Na istoj masti (dodati još malo po potrebi) propržiti veoma sitno iseckani crni luk, pa kad je gotov vratiti džigericu, dodati senf i začine i sve dobro izmešati.
Toplo (sa svom masnoćom) preručiti u blender ili multipraktik pa dobro izmiksati. Ako vam se učini da je previše gusto, dodajte još malo masti, ali tek nakon malo miksanja da ne dobijete previše mekanu smesu.
Po receptu se džigerica prvo sitno isecka pa prži zajedno sa lukom. Meni je bilo lakše da je spremam posebno ucelo nego da je sirovu seckam.
Radila sam u blenderu što iziskuje malo veći napor. Više puta kratko miksanje uz mešanje drškom varjače izmedju dva miksanja, ali se na kraju dobije pašteta veome dobre konzistencije.
Na sličan način se može praviti riblja pašteta ili goveđa, pileća ...
Ako volite paštetu, ovo je mnogo bolja opcija, posebno ako imate klince koji je vole.
Ove lepinjinice su u stvari "Dobar jutarnji hleb"
Videh kod Anite u komentarima da smesu vadi kašikom pa ređa u pleh i tako peče. Ja sam ih umesto toga samo vlažnim dlanovima oblikovala prvo u loptice pa u lepinjice i tako ispekla. Kraće se peče i lakše konzumira, pošto pečeno kao vekna, hoće da počne da se truni i lomi nakon par dana stajanja u frižideru.
Guard nije dala precizne količine, ali se i bez toga lako napravi.
Potrebno je:
- 500g pileće džigerice
- 2 osrednje velike glavice crnog luka
- so, mleveni biber kašika senfa, 1/2 kašičice suvog timijana, 1/2 kašičice seckanog peršuna
- 1 vršna kašika masti za dinstanje i vrlo malo vode
Priprema:
Džigericu poklopljenu dinstati na masti pa kad voda ispari samo kratko propržiti. Izvaditi na tanjir pa ispasirati viljuškom. Na istoj masti (dodati još malo po potrebi) propržiti veoma sitno iseckani crni luk, pa kad je gotov vratiti džigericu, dodati senf i začine i sve dobro izmešati.
Toplo (sa svom masnoćom) preručiti u blender ili multipraktik pa dobro izmiksati. Ako vam se učini da je previše gusto, dodajte još malo masti, ali tek nakon malo miksanja da ne dobijete previše mekanu smesu.
Po receptu se džigerica prvo sitno isecka pa prži zajedno sa lukom. Meni je bilo lakše da je spremam posebno ucelo nego da je sirovu seckam.
Radila sam u blenderu što iziskuje malo veći napor. Više puta kratko miksanje uz mešanje drškom varjače izmedju dva miksanja, ali se na kraju dobije pašteta veome dobre konzistencije.
Na sličan način se može praviti riblja pašteta ili goveđa, pileća ...
Ako volite paštetu, ovo je mnogo bolja opcija, posebno ako imate klince koji je vole.
Ove lepinjinice su u stvari "Dobar jutarnji hleb"
Videh kod Anite u komentarima da smesu vadi kašikom pa ređa u pleh i tako peče. Ja sam ih umesto toga samo vlažnim dlanovima oblikovala prvo u loptice pa u lepinjice i tako ispekla. Kraće se peče i lakše konzumira, pošto pečeno kao vekna, hoće da počne da se truni i lomi nakon par dana stajanja u frižideru.
Nisam nikad pravila sama pastetu. Ovdje se moze kupiti gotova samljevena smjesa, koja se ispece kod kuce u manjim formama za pecenje u rerni i jede vruca, bude isto jako ukusna.
ОдговориИзбришиSuper izgleda pasteta, a inace volim pilecu dzigericu, pa bih mogla i probati.
Meni je ovo prvi put da pravim. Nisam neki ljubitelj pašteta (kupovnih) ali je domaća druga priča.
ОдговориИзбришиOvde ti melju samo meso a idealno je da iskukaš da ti samelju od odabranog komada, pa čak i da postoji smesa ne bih se usudila da je kupim. Čula sam da ima u prodaji smese za ćevape i pljeskavice ali nisam tražila, najsigurnije je da se pravi kod kuće.
Ako isprobaš javi mi utiske. Količinu luka možeš da smanjiš ili povećaš po ukusu, kao i da dodaš ili oduzmeš neke začine.
Sviđa mi se ideja sa senfom :)
ОдговориИзбришиJa sam pravila slično, s tim što sam kuvala džigericu, a luk stavljala sirov ili sve zajedno pekla u foliji u rerni :D
Dopada mi se ovo, naročito što luk bude malo slatkast kad se prodinsta :)
Senf joj da onaj final tač LOL
ОдговориИзбришиOzbiljno sad, fino je začini. Prvo sam i ja mislila da skuvam ali ako želiš malo jači ukus onda je bolje da se pecne malkice. Mislim, pravila sam samo jednom, nego kad se setim ukusa kuvane i pržene džige pa uporedim, lepše mi deluje ova druga varijanta. Guard pravi sa crvenim lukom, nisam ga imala, pa sledeći put njega ima da koristim.
Uh, crveni luk je baš dobar, samo ga kod mene dugo nisam videla nigde, kao da ga više ne nabavljaju.
ОдговориИзбришиI praziluk je isto odličan uz džigericu, blag je, a taman da fin ukus.
Plus što ja dodajem biber u sve :D
Isprobacu sa svim lukovima :)))
ИзбришиIde i ovde biber nego sam zaboravila da ga ubacim. Taman si me podsetila :*
moram priznati-nisam nikad probala, ali rado bih :)
ОдговориИзбришиOnda je vreme da isprobas. :) Mozda ti se nadje neka ideja kada sledeci put radis neki ketering. ;) Ne stizem bas da iskomentarisem ali vas sve redovno citam. Ono je bilo sjajno.
ИзбришиEto, nisam jos pravila ovu pastetu u domacoj varijanti, cini mi se isto prakticnije sve prvo proprziti pa posle miksati, kao sto si ti uradila, a jos uz ovaj fini hlepcic od zitarica, njam, njam... verujem da je ukusno.:))
ОдговориИзбришиAjde Minjoncic i ti na isprobavanje, mani se peciva. :)))
ОдговориИзбришиLakse je posle da se samo ispasira, nego da se secka pa da se dziga migolji. :)