понедељак, 23. август 2010.

Kandiranje pomorandzine kore

    Ovaj recept bi poceo ovako:
 Oljustiti pomorandzu, pa pojesti sredinu a koru sacuvati :D Ma, podeliti ukucanima i komsiluku po pomorandzu da pojedu, pa pokupiti kore ... tako je bolje, jer pravljenje ovoga traje, pa jpreporucujem da odjednom napravite vecu kolicinu. Nema sanse da vam se ne svidi.
 Kore staviti u neku posudu, pa potopiti hladnom vodom i prekriti krpom da ne pada prasina na njih. Sada ide onaj najdosadniji deo. Vodu menjati narednih 7 dana. Osmog dana kore izvaditi iz vode, iseci na rezance pa utapkati ih krpom - ako cete da koristite za grickanje ostavite rezance ili iseckajte na manje kockice ako cete da ih koristite za kolace. Kore premeriti, pa koliko ima kora, toliko cete da odmerite secera, a na 500g secera ide 50ml vode, pa vi sipajte po potrebi.
  U neku zgodnu posudu sa drskom (ja sam iskoristila tiganj) sipajte secer, prelijte vodom pa spinujte oko 5 min. Nakon toga sjurite one kore, pa uz neprestano mesanje kuvajte dok voda ne ispari a kore ne dobiju izgled kao da su uvaljane u prah secer.Pa prijatno vam bilo, bilo da su kore u kolacima ili na stolu u cinijici :))

5 коментара:

  1. Prelepo! Moracu da pokusam i ja da napravim. :)

    ОдговориИзбриши
  2. hvala Zeljic. obavezno probaj, lako je. samo sakrij od ukucana da ne pogrickaju ako planiras za kolace. mnogo je zarazno, kao suncokret :))))))

    ОдговориИзбриши
  3. Jako zanimljivo izgleda, nikad nisam probala.

    ОдговориИзбриши
  4. Strava!!!
    Moram probati da napravim!
    A od unutrašnjosti narandži može džem.
    Samo da se preselim i ima kuća da mi zamiriše....:)

    ОдговориИзбриши
  5. Moze dzem, moze sok a moze i da se porucka ovako :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails