Странице

недеља, 22. август 2010.

Mafini sa fetom i vlascem

 
  Pleh za projice mi je sluzio za pecenje projica,eventualno za spansku pitu i kolac sa visnjama u malo drugacijem obliku. Onda me je Zelja iskritikovala i poslala mi par recepata za mafine. Prvo sam probala one slatke, sto nije ni cudno obzirom da sam slatkozder. Jeste da bas ne volim te 'lebaste kolace, ali kad uhvati kriza sve prolazi ;)
  Na kraju dodje red i na mafine iz gornjeg naslova, a original recept pogledajte kod Zelje na blogu. Prvo sam imala problem da nadjem vlasac, i na kraju uspem da iskopam u jednoj zdravoj hrani suvi u kesici. Drugi problem se javio tokom spremanja jer mi je smesa bila previse gusta na izgled, a posle sam, gledajuci Zeljine slike, shvatila da tako treba. Moja smesa je bila zalivena sa jos jogurta, ali na kraju nista to nije smetalo. Originalni mafini su kompaktniji, moji su rastresitiji. Ko da je bitno kada si gladan :))
Sledi receptic:

3jaja
350ml jogurta
400g brasna
1 prasak za pecivo
soli po ukusu
9 kasika ulja
4 kasike vlasca (sjurila sam celu kesicu ) ili seckanih perca mladog luka
250g fete

Kada pravite mafine ili slicna testa, uvek posebno pomesajte praskaste sastojke a posebno tecne, pa na kraju sjedinite. U ovom slucaju: jaja samo malo izmesajte da se sjedene belanca i zumanca bez previse mucenja, dodajte ulje, jogurt. Posebno izmesajte brasno, prasak za pecivo, so i perca. Sipajte postepeno u tecni deo i samo zicom blago izmesajte. Ne koristite mikser kad pravite ova testa!!! Na kraju dodajte fetu, pa ispecite u margarinom podmazanim kalupima. Pecite 15-20 min, na 180-200step, zavisi kakva vam je rerna.

3 коментара:

  1. Njam! Nisam ih odavno pravila. Obozavam ih.

    ОдговориИзбриши
  2. Imam sigurno desetak recepta za mafine koji cekaju da se isprobaju, samo sto stalno odlazem. Znam sebe, ako krenem necu moci da se zaustavim, a treba to neko i da pojede :)))))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails