субота, 28. август 2010.

Hleb od integralnog razenog i psenicnog brasna

Ne pravim cesto hleb, ali kada se resim, to obicno bude ovaj razeni sa raznim semenkama.

Potrebno je:
300g psenicnog (tip 500) 
300g razenog integralnog brasna
30g svezeg kvasca (ja stavila ceo paketic od 40g)
2 kasicice smedjeg secera
1 kasicica morske soli
1 kasicica jabukovog sirceta 
mlake vode po potrebi (otprilike 300 ml)
Semenke lana, suncokreta, seckani orasi, suvo voce ... sve ovo moze a i ne mora, pa vi kombinujte po svom ukusu.

Postupak:
istopiti kvasac i secer u malkoj vodi i staviti da naraste. U posebnom sudu izmesati psenicno i razeno brasno i dodati so. Kada kvasac naraste, dodati kasicicu sirceta i sipati u brasno i dodati jos mlake vode da se zamesi testo koje se ne lepi.
Testo sam ostavljala po pola sata na toplom da raste, i premesila sam testo dva puta. Nisam pekla u plehu za hleb, nego sam uzela jednu okruglu serpu, nauljila je pa posula brasnom i u nju izrucila testo. Onda je tako raslo jos jedno sat vremena. Hleb se pece na 200 stepeni 1 sat. Na pola pecenja prekrijte alu folijom da testo ne bi odozgo pregorelo.

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails