Testo i ja, nigde veze :) Bar sam tako mislila prvih 35 godina mog zivota. Ono sto sam se igrala dok je nana mesila, a deca morala necim da se zanimaju, ne racunam. Bruka i sramota! Kod mene u porodici ne zna se ko lepse mesi, da'l nana, mama ili tetke. Samo ja duduk. Pokusala par puta i batalila.
A onda sam jednog dana shvatila da nisam dovoljno jako pozelela da naucim. Mislim se, pa nije bre to neka velika nauka, toliko zena to radi takoreci levom nogom, sto ne bih i ja mogla. Poprilicno osakacena dugogodisnjom nezainteresovanscu za kvasac i brasno, uzedoh telefon u ruke pa krenuh da davim moje najvoljenije. U medjuvremenu, izmedju dva poziva, okacila bih se na mrezu pa studirala po forumima i blogovima. Prvo teorija pa onda praksa, po skolski, uvek sam bila dobar djak :))
Prvo sto je izaslo iz moje rerne, bili su kroasani, recept koji sam dobila od najmladje tetke. Moje kumce, Anci, bila je prvi degustator. Kroasani u svim oblicima samo ne u obliku kakvom bi trebalo, ali narasli, lepi, rumeni i mirisni. Dete zadovoljno, sito, ja najsrecnija na svetu, vidim ima nade i za mene.
... i tako, malo po malo, izvestila sam se. Sada mogu da budem, neskromna i da kazem da sam majstor za testa. Uzivam dok spremam, a jos vise uzivam kada vidim kako drugi ne mogu da se zaustave kada probaju moja peciva.
Divan post. I ja sam dugo cekala dok nisam pocela sama da mesim. Uvek sam to prepustala mami, a ja posle samo uzmem gotovo testo u svoje ruke i napravim vec nesto po zelji. Onda sam videla da to i nije neka posebna nauka, sve je po osecaju, bas kao i sve u kuhinji :)
ОдговориИзбришиDobrodosla taci u blogerski svet! Jako sam se obradovala ovom tvom dzaku brasna! :)
ОдговориИзбришиHvala Taso. Pregledala sam tvoj blog i nasla tu svasta nesto od testa za isprobavanje ;)
ОдговориИзбришиSvetlo, bolje vas nasla. Zelja mi je predlozila, pa sam pomislila "zasto da ne". Specijalno sto je tu vas par meni jako dragih devojaka sa foruma.
Mogu ti reci da mi je bas lepo sto imam samo svoju stranicu po kojoj mogu da zvrljam do mile volje :))
hey :)
ОдговориИзбришиdrago mi je da sam te nasla! blog ti je divan ! ;) i hvala jos jednom za objasnjenje na mom blogu :)
ja obozavam peciva, i obozavam da mesim :)
Nato, dobrodosla u moj dzak! Hvala na komentaru, druzicemo se sigurno, sestro po testu. ;) Jako mi se dopao tvoj blog, a specijalno tvoj opusteni stil pisanja.
ОдговориИзбриши... a sto se objasnjenja tice, navikla sam da vizualizujem. barem sad znas da nista nisi propustila :))
Hey , Taci :)
ОдговориИзбришиsad sam videla tvoj koment na mom blogu... i ne mogu da pronadjem post vezan za nagrade ... :( daj mi link, molim te, da vidim :*** hvala unapred! ;)
Svratila sam ovde da procitam tvoj post kako je sve krenulo, hihih...jako mi je simpatican naziv bloga i uvek mi izmami osmeh, a dopada mi se i stil pisanja, savim cool i zabavno!;))
ОдговориИзбришиA kad sam vec tu, evo link za nagradu za Nataly...posto sam ga isto malopre preuzela...;)) pozzz
http://udzakubrasna.blogspot.com/p/nagradeawards_7911.html ;))
Minjoncic hvala, kul sam ko da sam sa kulinarike, a nisam lol
ОдговориИзбришиHvala na komentaru :)
I za naziv blog-a postoji posebna prica. Nesto sam menjala profil na svom maticnom forumu i kada je trebalo obnoviti lokaciju, pomislila sam "pa u dzaku brasna sam, eto gde sam" jer sam bas negde u to vreme pocela da mesim. Tako je nastala lokacija "u dzaku brasna" pa sam samo preuzela naziv za ovaj blog jer nista nisam slagala :))
I dalje sam u dzaku
Sve se može kad se 'oće:) Ja garantujem da sada umeš da mesiš... probala sam kiflice i od onih sam koji nisu mogli lako da se zaustave:)
ОдговориИзбришиTrebala si ti ranije da upadneš u džakče sa brašnom:)))) Pozdravček, draga
Da sam ranije upala imala bih do sada 300 kila tako da ... eto zasto je to dobro sto nisam hihihi
ОдговориИзбриши:***
eto, slična situacija bila je i kod mene :)
ОдговориИзбришиMeni je jako drago što si ti zavladala tijestom jer sad imamo priliku uživati u krasnim receptima, poput nana Aninih kiflica!