Странице

субота, 28. август 2010.

Mafini sa jabukama i cimetom

Potrebno je:
2 jaja
250ml jogurta
100g secera
75ml ulja
2 jabuke oljustene i iseckane na kockice
250g brasna
1 prasak za pecivo
cimeta po ukusu; 1-2 kasike
suvo grozdje
 

Izmesati zicom jaja, secer, ulje i jogurt. U posebnoj posudi izmesati brasno, prasak za pecivo i cimet. Sjediniti sve sastojke pa dodati jabuke. Izmesati tek toliko da se jabuke lepo rasporede po smesi. Sipati u, margarinom podmazane kalupe posuti suvim grozdjem, pa staviti u rernu, prethodno zagrejanu na 180°C. Peci 20-25min, sacekati da se mafini malo prohlade pa izvaditi iz kalupa.



2 коментара:

  1. Kombinacija jabuka i cimeta nikada ne moze biti pogresna :) Verujem da su divnog ukusa i da divno mirisu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. мај 2011. 17:33

    Divan recept, neobicno sa jogurtom, a ne sa mlekom, cimet i jabuka - nepogresivo, kao sto kaze Tasa.. Svidja mi se :) Upravo se peku..

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails