понедељак, 29. новембар 2010.

Sampi(nj)onski sos

Kad si mali lakse je da kazes "sampioni" nego "sampinjoni" pa je otud deo naziva i ovog i prethodnog recepta. Nisam neskromna, nego mi je simpaticno to podsecanje :))
Moj sos od sampinjona je najobicniji na svetu. Sem malo gustina, soli i vode ne ide nista u njega pored pecurkica. Ne volim da ga otezam lukovima, alevim paprikama, pavlakama slatkim il kiselim. Volim ga ovakvog, jednostavnog. Jedino sto volim je da u gotov kapnem malo limuna. Tako zakiseljen mi je jos drazi.


 Za ovaj sos vam je potrebno:
- mala kockica putera
- 200g sampinjona (ili peteljkica ako ste kapice iskrostili recimo za grilovanje)
- 1 kasika gustina
- 250ml vode
- soli po ukusu

Priprema:
Na kockici putera kratko proprzite pecurke, pa posolite da puste vodu. Prodinstajte ih dok voda ne ispari, a onda umesajte gustin koji ste prethodno rastvorili u vodi i prokrckajte jos koji minut da se sos zgusne.


Recept saljem Lusitanii sa bloga Na putovanju ... za igricu Ajme koliko nas je koju je osmislia Snjezana sa bloga Dalmacija Down Under.

5 коментара:

  1. Divno, obozavam ovaj sos, samo pravim ga na malo drugaciji nacin.

    ОдговориИзбриши
  2. pa sa punom pravom nosi naziv Šampionski ! :). Odličan je, meni se jako sviđa, a dodatak limunovog soka na kraju kuhanja i ja ću primjeniti kada ga budem drugi put radila.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails