Kada sam kod Gage na sajtu videla ovo posno jelo, obzirom da sve sastojke obozavam, resila sam da ga isprobam. Sprema se brzo i jednostavno, a jako je ukusno.
Kopiram Gagin recept u originalu:
"Potreban materijal:
500g praziluka
4 čena belog luka
200ml tomatina
50g dimljenog posnog sira
100g sardina u biljnom ulju
so, mleveni biber,mešavina začina
Priprema:
Praziluk očistiti, prepoloviti i uzduž iseći. Posoliti i na vrelom ulju propržiti uz povremeno dodavanje vode i neprestano mešanje. Dodati gnječeni beli luk. Proprženi praziluk poređati u “đuveč” i naliti sokom u kojem se pržio. Začiniti po ukusu. Naliti tomatinom i poređati sardinu iz konzerve. Dimljeni posni sir narendati na krupno rende. Posuti preko praziluka i sardina i staviti u rernu da se zapeče. Peći nekih pola sata na 200C."
Recept nisam previse menjala. Pravila sam pola kolicine (u serpici - greska jer se posle tesko vadi, sve se razbuca), i nisam dodala sardine. Ne znam zasto, ali ideja o sardinama uz sve ovo mi se nesto nije dopala, mada bi se svi ukusi jela poklopili, tu nema sumnje. Nisam imala biljni dimljeni sir, ali je i obican dobro posluzio. Takodje nisam przila na ulju, vec sam spremala luk u titania-tiganjcetu.
Jelo je jako ukusno, a zbog cinjenice da je ljutkasto i kiselo, nije mi pogodno za malu decu. Nakon svakog zalogaja sam imala osecaj peckave topline u zelucu. Preporucila bih ga uz neku vrucu posnu proju ili one domace seljacke pogace sa plotne, koje ja nisam imala :( Pokusala sam da jedem bez hleba u duhu mog najnovijeg busenja kasike, ali sam morala da uzmem malo parce. Bas je tesko i jako jelo, sto mu nije mana, da ne shvatite pogresno ;)
Kopiram Gagin recept u originalu:
"Potreban materijal:
500g praziluka
4 čena belog luka
200ml tomatina
50g dimljenog posnog sira
100g sardina u biljnom ulju
so, mleveni biber,mešavina začina
Priprema:
Praziluk očistiti, prepoloviti i uzduž iseći. Posoliti i na vrelom ulju propržiti uz povremeno dodavanje vode i neprestano mešanje. Dodati gnječeni beli luk. Proprženi praziluk poređati u “đuveč” i naliti sokom u kojem se pržio. Začiniti po ukusu. Naliti tomatinom i poređati sardinu iz konzerve. Dimljeni posni sir narendati na krupno rende. Posuti preko praziluka i sardina i staviti u rernu da se zapeče. Peći nekih pola sata na 200C."
Recept nisam previse menjala. Pravila sam pola kolicine (u serpici - greska jer se posle tesko vadi, sve se razbuca), i nisam dodala sardine. Ne znam zasto, ali ideja o sardinama uz sve ovo mi se nesto nije dopala, mada bi se svi ukusi jela poklopili, tu nema sumnje. Nisam imala biljni dimljeni sir, ali je i obican dobro posluzio. Takodje nisam przila na ulju, vec sam spremala luk u titania-tiganjcetu.
Jelo je jako ukusno, a zbog cinjenice da je ljutkasto i kiselo, nije mi pogodno za malu decu. Nakon svakog zalogaja sam imala osecaj peckave topline u zelucu. Preporucila bih ga uz neku vrucu posnu proju ili one domace seljacke pogace sa plotne, koje ja nisam imala :( Pokusala sam da jedem bez hleba u duhu mog najnovijeg busenja kasike, ali sam morala da uzmem malo parce. Bas je tesko i jako jelo, sto mu nije mana, da ne shvatite pogresno ;)
Baš si bila brza. :)
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se generalno svidelo jelo.
Pozdrav!
Taci, kad budes imala vremena, svrati na moj blog, ceka te jedna nagradica. :)))
ОдговориИзбришиDraga Taci, znas da uzivam dok pratim tvoj blog, tako da te molim da svratis na moj i uzmes svoju nagradu! Pozdrav, Sandra.
ОдговориИзбришиDraga Tanja,
ОдговориИзбришиna mome blogu je nagradica za tebe !
Kada stigneš dođi je preuzeti.
B.
I kod mene nagrada za tebe :)
ОдговориИзбришиMala nagradica te ceka na mom blogu
ОдговориИзбришиweeeeeeeeee sta je nagrada :)
ОдговориИзбришиhvala devojke! :)
i ja sam kod Gage primjetila ovaj receptić, odlično ti izgleda
ОдговориИзбришиhvala draga, i jako je ukusno
ОдговориИзбришиNadjoh ga:) Probam!
ОдговориИзбриши